joi, decembrie 31, 2020

Ecran negru timp de 5 zile pentru un canal TV care a criticat guvernul lui Erdogan

Unul dintre puținele posturi de televiziune din Turcia care critică guvernul a primit  o interdicție de difuzare de cinci zile din cauza  criticilor  unei prezentatoare, îndreptate asupra politicii externe turcești, relatează Turkish Minutes.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTUK), care monitorizează, reglementează și sancționează emisiunile de radio și televiziune, a oprit temporar emisiunile canalului Halak TV începând de luni, din cauza criticilor exprimate de Ayșenur Arslan în timpul programului „Medya Mahallesi” din 16 iunie.

Critica exprimată de prezentatoarea TV  asupra politicii externe adoptată  de guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), a fost interpretată ca încălcând reglementările  mass-media.

Interdicția s-ar fi bazat pe articolul 8 din Legea nr. 6112 privind înființarea întreprinderilor de radio și televiziune și a serviciilor lor mass-media, în care care scrie: „Serviciile media nu trebuie să acționeze contrar existenței și independenței statului Republicii Turcia, integritatea indivizibilă a statului cu teritoriul și națiunea acestuia sau principiile și reformele Atatürk. ”

Halk TV se confruntă cu pierderea licenței sale de difuzare dacă este penalizată din nou în conformitate cu aceeași prevedere în termen de un an.

RTUK a impus 1.329 sancțiuni în primele nouă luni ale anului 2019, potrivit propriilor sale statistici.

După puciul eșuat din 15 iulie 2016, 165 de instituții mass-media au fost închise într-o singură zi printr-un decret. Potrivit site-ului web TurkeyPurge, un total de 189 de mijloace de informare au fost închise. Sute de lucrători din mass-media se confruntă cu investigații și procese, în timp ce cel puțin 93 dintre aceștia sunt încă în spatele gratiilor, în mare parte sub acuzații sau condamnări legate de terorism.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com