sâmbătă, aprilie 9, 2022

Ecran negru timp de 5 zile pentru un canal TV care a criticat guvernul lui Erdogan

Unul dintre puținele posturi de televiziune din Turcia care critică guvernul a primit  o interdicție de difuzare de cinci zile din cauza  criticilor  unei prezentatoare, îndreptate asupra politicii externe turcești, relatează Turkish Minutes.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTUK), care monitorizează, reglementează și sancționează emisiunile de radio și televiziune, a oprit temporar emisiunile canalului Halak TV începând de luni, din cauza criticilor exprimate de Ayșenur Arslan în timpul programului „Medya Mahallesi” din 16 iunie.

Critica exprimată de prezentatoarea TV  asupra politicii externe adoptată  de guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), a fost interpretată ca încălcând reglementările  mass-media.

Interdicția s-ar fi bazat pe articolul 8 din Legea nr. 6112 privind înființarea întreprinderilor de radio și televiziune și a serviciilor lor mass-media, în care care scrie: „Serviciile media nu trebuie să acționeze contrar existenței și independenței statului Republicii Turcia, integritatea indivizibilă a statului cu teritoriul și națiunea acestuia sau principiile și reformele Atatürk. ”

Halk TV se confruntă cu pierderea licenței sale de difuzare dacă este penalizată din nou în conformitate cu aceeași prevedere în termen de un an.

RTUK a impus 1.329 sancțiuni în primele nouă luni ale anului 2019, potrivit propriilor sale statistici.

După puciul eșuat din 15 iulie 2016, 165 de instituții mass-media au fost închise într-o singură zi printr-un decret. Potrivit site-ului web TurkeyPurge, un total de 189 de mijloace de informare au fost închise. Sute de lucrători din mass-media se confruntă cu investigații și procese, în timp ce cel puțin 93 dintre aceștia sunt încă în spatele gratiilor, în mare parte sub acuzații sau condamnări legate de terorism.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.