luni, ianuarie 11, 2021

DUPĂ 21 DE ANI, ȘI-AU REGĂSIT COPILUL FURAT

Acum 21 de ani, în regiunea Hatay din sudul Turciei, districtul Iskenderun, Gürsel Selam a fost furat din fața casei, pe când avea doar doi ani jumate, și a fost vândut unei familii în schimbul unei sume de bani. Prin intermediul Asociației Familiilor care și-au pierdut apropiații (YAKAD), acum băiatul și-a regăsit familia.

În anul 1997, Atiye și Ibrahim Selam, care locuiau în Izmir, au plecat împreună cu băiețelul lor, Gürsel, pe atunci în vârstă de doi ani jumate, în Iskenderun, provincia Hatay, pentru a-și vizita rudele. Aici, Gürsel Selam, care se juca pe stradă, a dispărut. Cuplul Selam a anunțat dispariția copilului la Poliție și la Procuratură, a pus afișe pe toate străzile și a apărut în emisiuni televizate cu speranța de a-și găsi băiețelul pierdut. Tatăl, Ibrahim Selam, a colindat peste 30 de localități în căutarea copilului, dar fără niciun rezultat. Părinții au continuat să-și caute copilul ani la rând, apelând totodată și la ajutorul asociației YAKAD. Între timp, cuplul Selam a luat hotărârea să se mute în districtul Kırıkhan din Hatay pentru a-și ușura eforturile de căutare a băiatului.

DUPĂ 21 DE ANI A SOSIT MESAJUL ”TU EȘTI TATĂL MEU?”

Ibrahim Selam, care nu a renunțat nicio clipă să-și caute băiatul în toți acești ani, în data de 15 iulie, a primit următorul mesaj pe telefon: ”Domnule Ibrahim, trebuie să vorbesc cu dvs. neapărat într-o problemă. Vă rog să vă întoarceți”. Pentru a primi un răspuns din partea lui Selam a mai fost trimis un mesaj, de data aceasta având și o fotografie atașată, cu textul: ”Oare acesta sunt eu?Tu ești tatăl meu?”. Ibrahim Selam, care se afla în străinătate în interes de serviciu, după ce i-a dat de veste și soției sale, Atiye, s-a întors rapid în Kırıkhan pentru a-și reîntâlni fiul. După 21 de ani, familia Selam și-a putut strânge la piept copilul și după ce au vărsat multe lacrimi, au sărbătorit împreună cu rudele, în stil tradițional, cu surle și trâmbițe, acest moment de neuitat. Gürsel Selam și-a regăsit astfel părinții, un frate și o soră, de care nu se mai sătura îmbățișându-i.

https://www.youtube.com/watch?v=B5kQ9OUI6rM

ȘI-A GĂSIT FAMILIA DATORITĂ VIGILENȚEI PRIETENILOR

Povestea lui Gürsel Selam a ieșit la iveală: el fusese furat de pe stradă în 1997 și vândut unei familii în schimbul unei sume de bani, spunându-li-se acestora că familia copilului murise. Pe măsură ce creștea, Gürsel Selam se tot întreba de ce nu seamănă cu familia sa, iar după un timp a aflat că fusese adoptat. Mai apoi, el a reușit să-și regăsească părinții naturali grație prietenilor săi care l-au recunoscut într-una din fotografiile distribuite de YAKAD. Acum întreaga familie este foarte fericită, iar cuplul Atiye și Ibrahim Selam mulțumesc asociației YAKAD pentru ajutorul dat în căutarea copilului lor, de care au spus că nu se vor mai despărți niciodată.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.