sâmbătă, aprilie 9, 2022

DUPĂ 21 DE ANI, ȘI-AU REGĂSIT COPILUL FURAT

Acum 21 de ani, în regiunea Hatay din sudul Turciei, districtul Iskenderun, Gürsel Selam a fost furat din fața casei, pe când avea doar doi ani jumate, și a fost vândut unei familii în schimbul unei sume de bani. Prin intermediul Asociației Familiilor care și-au pierdut apropiații (YAKAD), acum băiatul și-a regăsit familia.

În anul 1997, Atiye și Ibrahim Selam, care locuiau în Izmir, au plecat împreună cu băiețelul lor, Gürsel, pe atunci în vârstă de doi ani jumate, în Iskenderun, provincia Hatay, pentru a-și vizita rudele. Aici, Gürsel Selam, care se juca pe stradă, a dispărut. Cuplul Selam a anunțat dispariția copilului la Poliție și la Procuratură, a pus afișe pe toate străzile și a apărut în emisiuni televizate cu speranța de a-și găsi băiețelul pierdut. Tatăl, Ibrahim Selam, a colindat peste 30 de localități în căutarea copilului, dar fără niciun rezultat. Părinții au continuat să-și caute copilul ani la rând, apelând totodată și la ajutorul asociației YAKAD. Între timp, cuplul Selam a luat hotărârea să se mute în districtul Kırıkhan din Hatay pentru a-și ușura eforturile de căutare a băiatului.

DUPĂ 21 DE ANI A SOSIT MESAJUL ”TU EȘTI TATĂL MEU?”

Ibrahim Selam, care nu a renunțat nicio clipă să-și caute băiatul în toți acești ani, în data de 15 iulie, a primit următorul mesaj pe telefon: ”Domnule Ibrahim, trebuie să vorbesc cu dvs. neapărat într-o problemă. Vă rog să vă întoarceți”. Pentru a primi un răspuns din partea lui Selam a mai fost trimis un mesaj, de data aceasta având și o fotografie atașată, cu textul: ”Oare acesta sunt eu?Tu ești tatăl meu?”. Ibrahim Selam, care se afla în străinătate în interes de serviciu, după ce i-a dat de veste și soției sale, Atiye, s-a întors rapid în Kırıkhan pentru a-și reîntâlni fiul. După 21 de ani, familia Selam și-a putut strânge la piept copilul și după ce au vărsat multe lacrimi, au sărbătorit împreună cu rudele, în stil tradițional, cu surle și trâmbițe, acest moment de neuitat. Gürsel Selam și-a regăsit astfel părinții, un frate și o soră, de care nu se mai sătura îmbățișându-i.

https://www.youtube.com/watch?v=B5kQ9OUI6rM

ȘI-A GĂSIT FAMILIA DATORITĂ VIGILENȚEI PRIETENILOR

Povestea lui Gürsel Selam a ieșit la iveală: el fusese furat de pe stradă în 1997 și vândut unei familii în schimbul unei sume de bani, spunându-li-se acestora că familia copilului murise. Pe măsură ce creștea, Gürsel Selam se tot întreba de ce nu seamănă cu familia sa, iar după un timp a aflat că fusese adoptat. Mai apoi, el a reușit să-și regăsească părinții naturali grație prietenilor săi care l-au recunoscut într-una din fotografiile distribuite de YAKAD. Acum întreaga familie este foarte fericită, iar cuplul Atiye și Ibrahim Selam mulțumesc asociației YAKAD pentru ajutorul dat în căutarea copilului lor, de care au spus că nu se vor mai despărți niciodată.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,