12.8 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

DUPĂ 21 DE ANI, ȘI-AU REGĂSIT COPILUL FURAT

Acum 21 de ani, în regiunea Hatay din sudul Turciei, districtul Iskenderun, Gürsel Selam a fost furat din fața casei, pe când avea doar doi ani jumate, și a fost vândut unei familii în schimbul unei sume de bani. Prin intermediul Asociației Familiilor care și-au pierdut apropiații (YAKAD), acum băiatul și-a regăsit familia.

În anul 1997, Atiye și Ibrahim Selam, care locuiau în Izmir, au plecat împreună cu băiețelul lor, Gürsel, pe atunci în vârstă de doi ani jumate, în Iskenderun, provincia Hatay, pentru a-și vizita rudele. Aici, Gürsel Selam, care se juca pe stradă, a dispărut. Cuplul Selam a anunțat dispariția copilului la Poliție și la Procuratură, a pus afișe pe toate străzile și a apărut în emisiuni televizate cu speranța de a-și găsi băiețelul pierdut. Tatăl, Ibrahim Selam, a colindat peste 30 de localități în căutarea copilului, dar fără niciun rezultat. Părinții au continuat să-și caute copilul ani la rând, apelând totodată și la ajutorul asociației YAKAD. Între timp, cuplul Selam a luat hotărârea să se mute în districtul Kırıkhan din Hatay pentru a-și ușura eforturile de căutare a băiatului.

DUPĂ 21 DE ANI A SOSIT MESAJUL ”TU EȘTI TATĂL MEU?”

Ibrahim Selam, care nu a renunțat nicio clipă să-și caute băiatul în toți acești ani, în data de 15 iulie, a primit următorul mesaj pe telefon: ”Domnule Ibrahim, trebuie să vorbesc cu dvs. neapărat într-o problemă. Vă rog să vă întoarceți”. Pentru a primi un răspuns din partea lui Selam a mai fost trimis un mesaj, de data aceasta având și o fotografie atașată, cu textul: ”Oare acesta sunt eu?Tu ești tatăl meu?”. Ibrahim Selam, care se afla în străinătate în interes de serviciu, după ce i-a dat de veste și soției sale, Atiye, s-a întors rapid în Kırıkhan pentru a-și reîntâlni fiul. După 21 de ani, familia Selam și-a putut strânge la piept copilul și după ce au vărsat multe lacrimi, au sărbătorit împreună cu rudele, în stil tradițional, cu surle și trâmbițe, acest moment de neuitat. Gürsel Selam și-a regăsit astfel părinții, un frate și o soră, de care nu se mai sătura îmbățișându-i.

https://www.youtube.com/watch?v=B5kQ9OUI6rM

ȘI-A GĂSIT FAMILIA DATORITĂ VIGILENȚEI PRIETENILOR

Povestea lui Gürsel Selam a ieșit la iveală: el fusese furat de pe stradă în 1997 și vândut unei familii în schimbul unei sume de bani, spunându-li-se acestora că familia copilului murise. Pe măsură ce creștea, Gürsel Selam se tot întreba de ce nu seamănă cu familia sa, iar după un timp a aflat că fusese adoptat. Mai apoi, el a reușit să-și regăsească părinții naturali grație prietenilor săi care l-au recunoscut într-una din fotografiile distribuite de YAKAD. Acum întreaga familie este foarte fericită, iar cuplul Atiye și Ibrahim Selam mulțumesc asociației YAKAD pentru ajutorul dat în căutarea copilului lor, de care au spus că nu se vor mai despărți niciodată.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată