joi, iulie 25, 2024

DREPTURILE OMULUI RESPECTATE DE TURCIA DOAR PE HÂRTIE

KAMİL DEMİRKAYA 

Declarația universală a Drepturilor Omului a fost adoptată pe 10 decembrie 1948. Turcia a aderat la aceasta dupa 6 ani. Astăzi, la 70 de ani de la acest moment, mai există încă numeroase cazuri de încălcări grave ale drepturile omului în întreaga lume. 

Turcia, stat care nu se bucură de o imagine favorabilă din acest punct de vedere, a fost scena a numeroase încălcări grave după data de 15 iulie 2016.

Conform raportului publicat săptămâna trecută de către organizația Article 19, există un număr total de 326 jurnaliști arestați la nivel mondial, dintre care 174 se află în Turcia. Conform declarației din 21 octombrie 2018 a ministrului justiției, Abdülhamit Gül, în prezent se află în arest un număr de 49 697 de persoane, membre ale mișcării Hizmet. Numărul total al celor închiși din cauza legăturilor cu mișcarea Hizmet a ajuns la 31 400.

turcia torture

Conform raportului OHAL din iulie, au fost eliberate din funcții publice 134144 persoane. Dacă adăugăm la acestă cifră și persoanele care au raămas fără loc de muncă din cauza închiderii de instituții, numarul total ajunge la cel puțin 170 000.

Potrivit aceluiași raport, în ultimii doi ani  au fost anchetate și arestate cel puțin 228 137 de persoane, membre ale mișcării Hizmet, de etnie kurd sau membre ale formațiunilor de stânga.

Regimul de la Ankara, care a închis școli sub pretextul situației de urgență instituite, se laudă acum cu construcția de penitenciare. Sunt mândri că vor construi 50 de noi penitenciare. Numărul de persoane arestate sau închise a atins recordul.

De asemenea, conform datelor din penitenciare, se află închiși un număr de 743 de copii cu vârste cuprinse intre 0-6 ani și 3000 de copii cu vârste între 6-18 ani. La un moment dat, numărul de femei închise ajunsese la 17 000. Acest numar s-a redus în urma eliberărilor.

Conform buletinului ministerului de interne, săptămânal sunt puse sub urmărire în medie 800 de persoane. Numarul celor puși sub urmărire din cauza legăturilor cu mișcarea Hizmet este în medie de 500.

Având în vedere faptul că astăzi este  Ziua Drepturilor Omului, îmi doresc ca actele de încălcare a drepturilor omului din Turcia și din întreaga lumea să ia sfârșit în cel mai scurt timp.

http://zamanromania.ro/erdogan-declara-ca-adeptii-lui-gulen-din-turcia-nu-se-vor-bucura-de-dreptul-la-viata/

 

 

 

 

 

 

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.