23.5 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Drama profesorului turc care a murit în exil, în Franța

Yasin Karaman, după ce şi-a terminat studiile superioare a plecat să lucreze în Africa la una din școlile mişcarii Gulen. După ce a lucrat ca profesor de limba turcă în școlile din Senegal și Guineea, a fost repartizat la Horizont College din Bamako, Mali.

Persecuțiile aplicate de statul turc simpatizanților clericului Fethullah Gulen au depășit granițele ajungând și în Africa, astfel că  Școala Horizont din Bamako a fost preluată de Fundația Maarif care se află sub controlul autorităților guvernului turce, iar profesorii turci au fost nevoiți să părăsească instituția.  Yasin Karaman împreună cu soția și copilul lor în vârstă de 3 luni s-a refugiat în Franța cerând  azil politic, urmând ca apoi să se stabilească în Drancy în apropiere de Paris. La scurt timp după stabilirea în Drancy, Yasin Karaman a aflat că are cancer de coloană, a fost spitalizat iar după aceea  starea sa de sănătate s-a înrăutățit.

yasin karaman2

Yasin Karaman a părăsit această lume luni seara, într-o zi importantă pentru muslumani, ziua în care s-a născut Profetul Mohammed. Profesorul de 27 ani, a fost condus pe ultimul drum de refugiați turci, de mama și fratele său, care au putut ajunge la ceremonia.

Profesorul Yasin a lăsat în urmă familia îndoliată și pe fiul său care de abia începuse să pronunțe cuvântul ”tată”.

Yasin Karaman a spus soţiei ca testament: ‘’Statul nostru ne- a considerat drept terorişti. Trupul meu neinsufletit de ce sa fie ingropat în Turcia? Ma ingropati in Marsilia.’’

yasin karaman1

Aşa s-a pus în practică  testamentul profesorului gulenist. El a fost ingropat joi intr-o zona alocată pentru musulmani din cimitirul Aix En Provence.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.