miercuri, septembrie 29, 2021

Dracula Film Festival, cu Armand Assante

Actorul Armand Assante, invitat la Dracula Film Festival, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov, că România este un punct mic în marea cinematografiei universale, dar „este un punct proeminent, cu greutate”, iar actorii, scenogafii și regizorii din țara noastră sunt „adevărați din cauză că fenomenul cultural este luat în serios”. El a adăugat că oricând a avut prilejul să studieze, să audieze sau să facă parte dintr-un proiect de film românesc, și-a dat seama că este vorba despre voci de aur și proiecte bune, cu potențial.

„Teatrul este apreciat în cultura românească. Aveți actori, scenografi, regizori adevărați din cauză că fenomenul cultural este luat în serios. Deși sunteți un punct mic în marea cinematografiei universale, este un punct proeminent, cu greutate. Deși, așa cum am spus, micuță ca insulă a cinematografiei este una, cu greutate datorită valorii pe care i-o dați”, a afirmat Assante, venit la Brașov pentru proiecția horror-ului fantasy The Wanderers.

Armand Assante, a precizat că Răzvan Vasilescu este în adevăratul sens al cuvântului un actor mare al timpului nostru.

Întrebat cum a fost reîntîlnirea cu actorul Răzvan Vasilescu, cu care joacă în filmul The Wanderers, prezentat în festival sâmbătă seara, Armand Assante, a precizat că Răzvan Vasilescu este în adevăratul sens al cuvântului un actor mare al timpului nostru.

„O persoană grozavă cu un intelect superior. Îl apreciez ca și actor, i se aprind în minte foarte repede idei inspirate, idei strălucite, chiar și le poate însuși și digera foarte repede. Mi-aș dori să fie asimilat în munca de film în limba engleză, ar merita pentru că are potențialul care să-i permită asta”, a spus actorul american. Răzvan Vasilescu și Armand Assante au fost parteneri de platou în ‘California Dreamin’ (Nesfârșit)’ în urmă cu 10 ani.

Referitor la filmul The Wanderers, Armand Assante a punctat că l-a atras ideea filmului, idee care a mai fost exploatată și în alte filme, despre cum un spirit poate bântui efectiv alte spirite.

„De fapt, toate dramele urmăresc călătoria eroului principal. Practic, este analizat drumul sufletului, spiritului personajului principal care ajunge doar la capătul drumului să-și dea seama cât de mult a fost invadat de un alt spirit. De multe ori te poți simți vampirizat energetic sau afectat de stările celor din jur, astfel încât poți simți că energia ta este diminuată de cea a celor din jur. Te supui permanent unor astfel de amenințări dacă ești creator, muzician, interferezi permanent cu energiile celorlalți. Întotdeauna poți avea surprize în călătoria zilnică, de altfel despre asta este vorba și în film, personajul descoperă în final că este luat cu totul în stăpânire de o personalitate și energia altui personaj”, a explicat actorul.

El a menționat că actoria o percepe ca pe o provocare în oricare din formele ei, încă are puteri asupra sa, îl provoacă și îl fascinează, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la alegerea acestei profesii.

„Am început ca muzician de la 14 ani și am scris muzică, am interpretat, am studiat opera. Atras de actorie am fost cam pe la 15 ani. Actoria mi-a fost totuși mai grea decât muzica. Muzica a mers mai degrabă intuitiv. Am jucat teatru 10 ani înainte de a face film. Încercarea pe care am experimentat-o în teatru nu este una ușoară. Munca este foarte, foarte grea. Actoria este o provocare în oricare din formele ei. Încă are puteri asupra mea, mă provoacă și mă fascinează. Mă încântă poveștile care au ceva interesant, îmi plac scriitorii care au ceva de spus. Consider că este o binecuvântare de la Dumnezeu alegerea aceasta a filmului, și îi sunt recunoscător industriei de film americane pentru șansele oferite. Nu poți să iei ușor meseria asta, trebuie să te dedici ei. Nu este ca și cum ai interpreta ceva scris, la un instrument oricare ar fi el. Trebuie să devii tu instrumentul și să devii fidel ideii regizorului oricare ar fi el”, a mai spus actorul.

Armand Assante a spus că a început să-l citească pe Emil Cioran pentru a-și întregi viziunea asupra paranormalului.

„Sunt o grămadă de oameni de cultură în SUA, influențați de filozofia acestui scriitor român. Este un mod invers de a gândi, de a vedea această versiune într-o modalitate aparte, stranie din punct de vedere filozofic, astfel încât te provoacă să te gândești asupra mecanismului din mintea altor oameni. Te provoacă să te gândești cum poate funcționa mintea unui personaj de tipul lui Dracula. E ca și cum ai oglindi adevărul printr-o altă prismă. Nu este un autor pe care să-l citești pe sărite sau să-i citești o pagină, o idee sau un capitol, pentru că oricum te va bulversa și te vei gândi toată ziua la ce ai citit. Eu îl calific ca având o minte poetică și sunt atras de acest gen de gândire”, a concluzionat Armand Assante.

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Verdictul a tribunalului de la Geneva: „Nu e o inițiativă împotriva Turciei, ci una în favoarea respectării drepturilor omului ”

Verdictul a tribunalului de la Geneva: „Nu e o inițiativă împotriva Turciei, ci una în favoarea respectării drepturilor omului ”

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”

Justiție sub ordin. Mâna răzbunătoare a lui Erdogan acționează și peste 25 de ani, asupra unor bătrâni generali.

Justiție sub ordin.Mâna răzbunătoare a lui Erdogan acționează și peste 25 de ani, asupra unor bătrâni generali.

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen