luni, aprilie 15, 2024

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

Două mame din Turcia, care ar fi fugit din Turcia, au fost condamnate la șase luni de închisoare în  Malta, după ce au recunoscut că au folosit documente de călătorie falsificate, conform Times of Malta.

Hotărârea pentru Rabia Yavuz, în vârstă de 27 de ani și Muzekka Deneri, în vârstă de 29 de ani a fost pronunțată în datorită copiilor mici pe care le aveau femeii, procuratura informând instanța că oficialii instituției așteptau în fața sălii de judecată pentru a avea grijă temporar de copii în cazul în care mamelor lor li s-ar fi acordat o pedeapsă mai mare de închisoarea.

Curtea a aflat că femeile călătoriseră în Grecia în Belgia prin Malta când au fost arestați pentru că au folosit documente falsificate.

De asemenea, au fost arestați cetățeanul algerian Yousef Hammat și cetățeanul libian Mohamed Lassad Briki. Bărbații au fost arestați separat și închiși pentru șase luni, după ce s-au pledat vinovați și pentru folosirea unor documente false.

Inspectorul Karl Roberts a declarat că traficanții de persoane au conceput probabil o schemă prin care migranții ilegali au fost formați în cupluri cu copii mici.

Oficialul a spus că femeile au prezentat cărți de identitate franceze și italiene false, iar una dintre ele avea, de asemenea, două cărți de identitate românești false.

Ajutate de doi interpreți, femeile au recunoscut că dețin și folosesc cu bună știință documente false.

Profesoare fugit din Turcia

Aocatul asistenței juridice, Christopher Chircop a explicat că ambele mame erau profesori care fugiseră din Turcia, după lovitura de stat eșuată din 2016, căutând refugiu în Grecia.

Turcia concediază 28.000 de profesori, sub acuzația de terorism. Dar pandemia COVID-19 a adus suferințe suplimentare mamelor, făcându-le dificilă reînnoirea documentelor de ședere care urmau să expire.

În încercarea de a evita repatrierea de către autoritățile elene, mamele au încercat să se îndrepte spre Belgia, în speranța de a da o viață mai bună copiilor lor, în vârstă de doi și patru ani.

În apel pentru clemență, avocatul a spus că femeile nu pleacă în vacanță. Acesta, a subliniat el, a fost un caz particular, diferit de altele de acest fel. Copiii lor s-ar confrunta cu traume dacă ar fi smulși de mame într-o țară străină, în fața unei bariere lingvistice și a unor obiceiuri necunoscute.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.