sâmbătă, aprilie 27, 2024

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

Două mame din Turcia, care ar fi fugit din Turcia, au fost condamnate la șase luni de închisoare în  Malta, după ce au recunoscut că au folosit documente de călătorie falsificate, conform Times of Malta.

Hotărârea pentru Rabia Yavuz, în vârstă de 27 de ani și Muzekka Deneri, în vârstă de 29 de ani a fost pronunțată în datorită copiilor mici pe care le aveau femeii, procuratura informând instanța că oficialii instituției așteptau în fața sălii de judecată pentru a avea grijă temporar de copii în cazul în care mamelor lor li s-ar fi acordat o pedeapsă mai mare de închisoarea.

Curtea a aflat că femeile călătoriseră în Grecia în Belgia prin Malta când au fost arestați pentru că au folosit documente falsificate.

De asemenea, au fost arestați cetățeanul algerian Yousef Hammat și cetățeanul libian Mohamed Lassad Briki. Bărbații au fost arestați separat și închiși pentru șase luni, după ce s-au pledat vinovați și pentru folosirea unor documente false.

Inspectorul Karl Roberts a declarat că traficanții de persoane au conceput probabil o schemă prin care migranții ilegali au fost formați în cupluri cu copii mici.

Oficialul a spus că femeile au prezentat cărți de identitate franceze și italiene false, iar una dintre ele avea, de asemenea, două cărți de identitate românești false.

Ajutate de doi interpreți, femeile au recunoscut că dețin și folosesc cu bună știință documente false.

Profesoare fugit din Turcia

Aocatul asistenței juridice, Christopher Chircop a explicat că ambele mame erau profesori care fugiseră din Turcia, după lovitura de stat eșuată din 2016, căutând refugiu în Grecia.

Turcia concediază 28.000 de profesori, sub acuzația de terorism. Dar pandemia COVID-19 a adus suferințe suplimentare mamelor, făcându-le dificilă reînnoirea documentelor de ședere care urmau să expire.

În încercarea de a evita repatrierea de către autoritățile elene, mamele au încercat să se îndrepte spre Belgia, în speranța de a da o viață mai bună copiilor lor, în vârstă de doi și patru ani.

În apel pentru clemență, avocatul a spus că femeile nu pleacă în vacanță. Acesta, a subliniat el, a fost un caz particular, diferit de altele de acest fel. Copiii lor s-ar confrunta cu traume dacă ar fi smulși de mame într-o țară străină, în fața unei bariere lingvistice și a unor obiceiuri necunoscute.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.