joi, aprilie 7, 2022

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

Două mame din Turcia, care ar fi fugit din Turcia, au fost condamnate la șase luni de închisoare în  Malta, după ce au recunoscut că au folosit documente de călătorie falsificate, conform Times of Malta.

Hotărârea pentru Rabia Yavuz, în vârstă de 27 de ani și Muzekka Deneri, în vârstă de 29 de ani a fost pronunțată în datorită copiilor mici pe care le aveau femeii, procuratura informând instanța că oficialii instituției așteptau în fața sălii de judecată pentru a avea grijă temporar de copii în cazul în care mamelor lor li s-ar fi acordat o pedeapsă mai mare de închisoarea.

Curtea a aflat că femeile călătoriseră în Grecia în Belgia prin Malta când au fost arestați pentru că au folosit documente falsificate.

De asemenea, au fost arestați cetățeanul algerian Yousef Hammat și cetățeanul libian Mohamed Lassad Briki. Bărbații au fost arestați separat și închiși pentru șase luni, după ce s-au pledat vinovați și pentru folosirea unor documente false.

Inspectorul Karl Roberts a declarat că traficanții de persoane au conceput probabil o schemă prin care migranții ilegali au fost formați în cupluri cu copii mici.

Oficialul a spus că femeile au prezentat cărți de identitate franceze și italiene false, iar una dintre ele avea, de asemenea, două cărți de identitate românești false.

Ajutate de doi interpreți, femeile au recunoscut că dețin și folosesc cu bună știință documente false.

Profesoare fugit din Turcia

Aocatul asistenței juridice, Christopher Chircop a explicat că ambele mame erau profesori care fugiseră din Turcia, după lovitura de stat eșuată din 2016, căutând refugiu în Grecia.

Turcia concediază 28.000 de profesori, sub acuzația de terorism. Dar pandemia COVID-19 a adus suferințe suplimentare mamelor, făcându-le dificilă reînnoirea documentelor de ședere care urmau să expire.

În încercarea de a evita repatrierea de către autoritățile elene, mamele au încercat să se îndrepte spre Belgia, în speranța de a da o viață mai bună copiilor lor, în vârstă de doi și patru ani.

În apel pentru clemență, avocatul a spus că femeile nu pleacă în vacanță. Acesta, a subliniat el, a fost un caz particular, diferit de altele de acest fel. Copiii lor s-ar confrunta cu traume dacă ar fi smulși de mame într-o țară străină, în fața unei bariere lingvistice și a unor obiceiuri necunoscute.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.