joi, martie 23, 2023

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

Două mame din Turcia, care ar fi fugit din Turcia, au fost condamnate la șase luni de închisoare în  Malta, după ce au recunoscut că au folosit documente de călătorie falsificate, conform Times of Malta.

Hotărârea pentru Rabia Yavuz, în vârstă de 27 de ani și Muzekka Deneri, în vârstă de 29 de ani a fost pronunțată în datorită copiilor mici pe care le aveau femeii, procuratura informând instanța că oficialii instituției așteptau în fața sălii de judecată pentru a avea grijă temporar de copii în cazul în care mamelor lor li s-ar fi acordat o pedeapsă mai mare de închisoarea.

Curtea a aflat că femeile călătoriseră în Grecia în Belgia prin Malta când au fost arestați pentru că au folosit documente falsificate.

De asemenea, au fost arestați cetățeanul algerian Yousef Hammat și cetățeanul libian Mohamed Lassad Briki. Bărbații au fost arestați separat și închiși pentru șase luni, după ce s-au pledat vinovați și pentru folosirea unor documente false.

Inspectorul Karl Roberts a declarat că traficanții de persoane au conceput probabil o schemă prin care migranții ilegali au fost formați în cupluri cu copii mici.

Oficialul a spus că femeile au prezentat cărți de identitate franceze și italiene false, iar una dintre ele avea, de asemenea, două cărți de identitate românești false.

Ajutate de doi interpreți, femeile au recunoscut că dețin și folosesc cu bună știință documente false.

Profesoare fugit din Turcia

Aocatul asistenței juridice, Christopher Chircop a explicat că ambele mame erau profesori care fugiseră din Turcia, după lovitura de stat eșuată din 2016, căutând refugiu în Grecia.

Turcia concediază 28.000 de profesori, sub acuzația de terorism. Dar pandemia COVID-19 a adus suferințe suplimentare mamelor, făcându-le dificilă reînnoirea documentelor de ședere care urmau să expire.

În încercarea de a evita repatrierea de către autoritățile elene, mamele au încercat să se îndrepte spre Belgia, în speranța de a da o viață mai bună copiilor lor, în vârstă de doi și patru ani.

În apel pentru clemență, avocatul a spus că femeile nu pleacă în vacanță. Acesta, a subliniat el, a fost un caz particular, diferit de altele de acest fel. Copiii lor s-ar confrunta cu traume dacă ar fi smulși de mame într-o țară străină, în fața unei bariere lingvistice și a unor obiceiuri necunoscute.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.