Zaman Romania

Doner Kebab este favoritul germanilor. Cârnații tradiționali nemțești pierd cursa în rândul tinerilor și a femeilor

Germanii preferă din ce în ce mai mult doner kebab în detrimentul currywurst-ului, potrivit sondajului realizat de agenția de știri YouGov, conform Politico.eu

45% dintre adulți au ales doner kebab și 37% au ales currywurst. Aproximativ 15 la sută spun că nu le place niciunul, ceea ce ar putea include și vegani.

Cârnatul cu condimente indiene servit cu ketchup picant, care a apărut pentru prima dată la Berlin după al Doilea Război Mondial, este mai popular la germanii mai în vârstă, în special la bărbați

Fanii versiunii berlineze a Doner Kebab, popularizată de imigranții turci în anii ’70, tind să fie tinerii și femeile. 

În timp ce 47 la sută dintre femei preferă doner kebab și doar 30 la sută au ales currywurst, cele două feluri de mâncare sunt aproape egale pentru bărbații, 43 la sută pentru cârnați și 42 la sută pentru kebab. 

În timp ce persoanele peste 55 de ani preferă în general currywurst, kebab-ul este de aproape trei ori mai popular decât wurst în rândul tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani.

Când vine vorba de bucătăria națională, germanii din generația Z preferă bucătăria italiană (21 la sută) în locul lor (15 la sută).