joi, aprilie 25, 2024

Donald Tusk, la G20: Capacitățile de primire a refugiaților în Europa sunt „aproape de limitele lor”

Capacitățile de primire a refugiaților în Europa sunt „aproape de limitele lor”, a avertizat duminică președintele Consiliului European Donald Tusk, care a cerut comunității internaționale să intervină, relatează AFP, preluată de Agerpres.”Capacitățile Europei pentru primirea de noi valuri de refugiați, fără a uita migranții clandestini, sunt aproape de limitele lor”, a dat asigurări Donald Tusk, în cursul unei conferințe de presă comune cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia summitului G20 de la Hangzhou (China).

Bruxelles-ul „va continua să negocieze”cu SUA Tratatul de liber schimb dintre Uniunea Europeana și SUA (Trans-Atlantic Free Trade Agreement, TAFTA), mandatul Comisiei Europene pentru aceasta fiind pe deplin valabil, a dat asigurări președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker.

„Dat fiind mandatul” pe care statele membre UE l-au acordat Comisiei, „vom continua să negociem cu SUA” acest tratat „cu efecte pozitive” pentru economie și locuri de muncă, a afirmat responsabilul european, în pofida unor critici recente în cadrul guvernelor francez și german.

Decizia europeană de a obliga grupul american Apple să ramburseze Irlandei peste 13 miliarde de euro este „fondată pe fapte” și „nu a fost luată împotriva SUA”, a mai spus Jean-Claude Juncker.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org