miercuri, mai 29, 2024

Dezastru în Turcia! Inundațiile au făcut ravagii în 15 provincii din la malul Mării Negre

Ploile abundente au făcut dezastru în 15 pronvincii de la malul Mării Negre, conform presei turcești.

Președinția pentru managementul dezastrelor și urgențelor (AFAD) a declarat alerte roșii în 16 provincii din întreaga țară, punând în aplicare măsuri pentru a atenua amploarea pagubelor cauzate de ploile puternice.

„Am emis avertismente către 15 provincii și le monitorizăm îndeaproape în colaborare cu meteorologia. Echipa noastră rămâne activă 24/7″, a declarat președintele AFAD, Yunus Sezer.

Direcția Generală de Meteorologie a emis o atenționare de cod portocaliu pentru 13 provincii din regiunea Mării Negre, menționând că precipitațiile vor continua și luni, 10 iulie.

Drumurile din Zonguldak, Karabük, Bartın, Ordu, Bartın și Samsun, care se numără printre provinciile afectate de inundație. Nivelul apei continuă să crească în râul Bartın, care trece prin centrul orașului cu același nume.

Apele de inundații care vin din orașul Kozcagiz, districtul Ulus și regiunile Arıt au crescut cu aproximativ 15 metri în piața Kemerköprü. Multe afaceri au fost inundate din cauza apelor de inundații. Echipele au creat un cerc de securitate în zonă și l-au închis pentru trecerea vehiculelor și pietonilor.

Autostrada către Istanbul inundată

Din cauza ploilor torenţiale de la Bolu, drumul a fost acoperit cu apă din cauza revărsării pârâului Paşaköy.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute.