luni, decembrie 5, 2022

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

Fostul co-președinte al HDP, Selahattin Demirtaș, care se află în închisoarea din provincia Edirne, a pus 11 întrebări despre atacul din strada Istiklal, în care 6 persoane au fost ucise și 81 de persoane au fost rănite.

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

Duminică, pe strada Istiklal a avut loc un masacru brutal, care ne-a întristat profund pe toți. Poate că nu vom afla niciodată autorii acestui atac terorist, forțele din spatele lor și adevăratele lor scopuri. La fel ca mii de masacre brutale de pe pământ, acest atac terorist va dispărea în uitare în întunericul ⟨politicii profunde în măsura în care noi, muritorii, nu o putem rezolva.

Experiența mea juridică și politică m-a învățat: Concentrează-te pe adevărul ascuns, nu pe ceea ce ți se arată!

Nu putem face față acestui masacru brutal independent de alegerile istorice care vor avea loc în 2023, de războaiele regionale și globale ale puterii și de ciocnirea centrelor de putere politică interne ale Turciei. Se pot face analize multidimensionale pe fiecare dintre aceste titluri.

Când am văzut știrile la televizor, gândul m-a dus în trecutul recent.

Data: 21 martie 2022

Locație: Yuksekova

La percheziția în mașina unui polițist, s-au găsit 52 de kilograme de explozibil. În seara aceleiași zile, ministrul de Interne Süleyman Soylu a făcut o declarație cu privire la acest eveniment grav, simplifică situația, o vede ca pe un lucru obișnuit și trece peste problema.

Acum doar intreb:

Cine a fost cumpărătorul de exploziv de 52 de kg în Istanbul?

1- De la cine a primit poliția 52 de kilograme de explozibil? De ce nu a fost anunțat încă?

2- Cine a fost cumpărătorul a 52 de kilograme de explozibili în Istanbul? De ce nu a fost anunțat încă?

3- De ce poliția nu a prins cumpărătorul în Istanbul?

4- De ce a dezvăluit Soylu informațiile operațiunii în seara aceleiași zile? S-a luat în considerare posibilitatea de evadare a cumpărătorilor din Istanbul? Sau era intenționat să scape?

5- În afară de cele 52 de kilograme de explozibili care au fost capturați, mai există și alți explozivi care nu au fost prinși și adusi la Istanbul în același mod?

6- A cui bombă a fost detonată în Istiklal?

Cine este cu adevărat persoana suspectă?

7- De ce Süleyman Soylu a dezvăluit în grabă sursa bombei detonate la Idlib, când se afla la Idlib, ca Kobani și Afrin la Istanbul ? Sau se dorește pregătirea infrastructurii pentru o operațiune transfrontalieră în Siria înainte de alegeri?

8- Cine este cu adevărat persoana care a fost prinsă despre care s-a anunțat că a primit pregătire de informații, care a spus „iată-mă aici, prinde-mă” și care, atunci când a fost prinsă, s-a transformat într-o rață confuză și avea un tricou cu New York scris pe el și a fost făcută o fotografie?

9- În numele cui a comis acest masacru?

Doar justiția independentă și autoritățile de anchetă imparțiale pot dezvălui răspunsurile la aceste întrebări. Desigur, dacă puteți găsi aceste autorități în Turcia.

Este esențial să cunoaștem adevărul în toate aspectele lui pentru a dezvălui clar toate centrele murdare care vor să beneficieze de consecințele politice ale acestui brutal masacru.

„Poate fi făcut acest masacru fără sprijinul guvernului”

În sfârșit, să încheiem cu două întrebări:

10- Un astfel de masacru brutal ar putea fi efectuat în inima Istiklalului, fără sprijinul statului?

11- Președintele Erdogan trebuie să se uite la metoda, momentul și detaliile acestui atac terorist pentru a nu spune din nou „Am fost înșelați” pe viitor?

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.