joi, octombrie 15, 2020

Declaraţii la Centrul Tehnic Titu din cadrul Renault Technologie Roumanie

 Yves Caracatzanis (director Renault România): Autostrada Pitești-Sibiu nu este pentru Dacia, este pentru România

 Autostrada Pitești-Sibiu este o investiție care se va face nu pentru Dacia, ci în interesul României, a afirmat marți directorul general al Grupului Renault România, Yves Caracatzanis.

„Dacă se face o autostradă Pitești-Sibiu nu este pentru Dacia, este pentru România. (…) Eu cred că există un potențial turistic și economic important în România, iar pentru a dezvolta acest potențial, dezvoltarea infrastructurii are o importanță majoră. (…) Deci, repet, autostrada Pitești-Sibiu nu este pentru Dacia, este o autostradă a românilor înainte de toate. (…) Am beneficia și noi, dar va beneficia în primul rând populația”, a declarat Caracatzanis în cadrul unei întâlniri  desfășurate la Centrul Tehnic Titu din cadrul Renault Technologie Roumanie.

 Infrastructura rutieră reprezintă unul dintre elementele cele mai importante pentru o țară care dorește să atragă noi investiții.

„Poziția noastră, ca actor economic, este că dezvoltarea infrastructurii este importantă. Noi suntem deja în România, dar un nou investitor care ar dori să vină în România (…) se va uita la competitivitate, la infrastructură, la nivelul de educație și la stabilitatea legislativă. Pornind de la toate aceste elemente, va compara diferite țări interesate de aceste investiții și, în raport de acești parametri, va decide dacă să investească sau nu într-o țară. Infrastructura este un element important într-o țară pentru performanța acelei țări și pentru a atrage investitori”, a explicat Yves Caracatzanis.

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.