Radulian (INFP): A fost un cutremur tipic din zona Vrancea; este o activitate seismică obișnuită, nu avem motive să ne speriem.
Magnitudinea seismului produs miercuri, la ora 1:20, în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3 grade pe scara Richter, iar adâncimea la 97 km, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineața în zona seismică Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
Seismul a avut loc în județul Vrancea, la adâncimea de 91,1 kilometri. Localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Paltin – 5 kilometri, Focșani – 42 kilometri și București – 156 kilometri.
Este al doilea cutremur produs miercuri dimineața, primul având loc tot în zona Vrancea, la ora 1:20, cu o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter. Adâncimea a fost de 97 de kilometri. Dacă, inițial, INFP anunța o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter, revizuită la 5,4 grade, acum pe site-ul institutului apare o magnitudine de 5,3 grade pe Richter și adâncimea de 98,9 kilometri. Acest seism s-a simțit în Bulgaria și Republica Moldova, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), fapt care conferă o intensitate a mișcării seismice de 5,5 grade.
Cel mai important seism din acest an a avut loc loc pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, tot în zona Vrancea, având magnitudinea de 5,3 grade pe Richter.