joi, ianuarie 7, 2021

Situaţie fără precedent dar total rizibilă: Erdogan acuză Occidentul că sprijină gruparea Stat Islamic

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat marți Occidentul că nu își respectă promisiunile în Siria și sprijină acolo „grupări teroriste”, printre care gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP.

„Din nefericire, forțele coaliției nuîși respectă promisiunile” , a declarat Recep Tayyip Erdogan în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său din Guineea, Alpha Condé, aflat în vizită la Ankara.

 De la sfârșitul lunii august, Turcia a declanșat o campanie militară în Siria, unde luptă în special împotriva SI și milițiilor kurde pe care le consideră „teroriste”. Cel puțin 37 de soldați turci și-au pierdut viața de la începutul acestei operațiuni.

 Armata turcă și rebelii sirieni pe care îi susține încearcă de mai multe săptămâni să cucerească de la SI bastionul al-Bab, situat la vreo 25 de kilometri la sud de frontiera turcă în provincia Alep, unde forțele guvernului de la Ankara au suferit săptămâna trecută importante pierderi.

 Momentul halucinant al planetei Terra : Președintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat faptul că, în loc să sprijine Turcia, Occidentul preferă să vină în ajutorul SI, precum și al kurzilor din Partidul Uniunii Democratice (PYD) și al brațului său armat, Unitățile de Apărare a Poporului (YPG), susținuți de Washington.

 Occidentalii „sprijină toate grupările teroriste, YPG, PYD, dar și Daech”, a subliniat el utilizând acronimul arab al SI.

„Este absolut evident”, a spus el, dând asigurări că Turcia dispune de fotografii ca probe.

În noiembrie, cu prilejul unei vizite în Pakistan, Recep Tayyip Erdogan a mai afirmat că occidentalii sprijină SI, declarând la acea dată că Occidentul „este alături de Daech” și că armele jihadiștilor sunt de fabricație occidentală. Marți, președintele Recep Tayyip Erdogan s-a arătat încrezător, dând asigurări că Turcia „a încercuit complet gruparea teroristă Daech la al-Bab”.

Ankara și Moscova sprijină un plan

„Da, avem martiri (…), dar nu este posibil niciun pas înapoi”, a insistat el.

„Ne vom continua drumul cu hotărâre”, indiferent dacă forțele coaliției își vor respecta promisiunile sau nu, a adăugat liderul de la Ankara. Președintele turc a adăugat că Ankara și Moscova sprijină un plan pentru a reuni în jurul aceleiași mese diferitele părți din conflictul sirian, cu ocazia unei întâlniri la Astana, în Kazahstan.

El a ținut să adauge că „grupările teroriste” nu vor fi acceptate la reuniune și că ar dori să participe la aceasta și partenerii din Arabia Saudită și Qatar.Agerpres .

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.