vineri, septembrie 9, 2022

Situaţie fără precedent dar total rizibilă: Erdogan acuză Occidentul că sprijină gruparea Stat Islamic

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat marți Occidentul că nu își respectă promisiunile în Siria și sprijină acolo „grupări teroriste”, printre care gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP.

„Din nefericire, forțele coaliției nuîși respectă promisiunile” , a declarat Recep Tayyip Erdogan în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său din Guineea, Alpha Condé, aflat în vizită la Ankara.

 De la sfârșitul lunii august, Turcia a declanșat o campanie militară în Siria, unde luptă în special împotriva SI și milițiilor kurde pe care le consideră „teroriste”. Cel puțin 37 de soldați turci și-au pierdut viața de la începutul acestei operațiuni.

 Armata turcă și rebelii sirieni pe care îi susține încearcă de mai multe săptămâni să cucerească de la SI bastionul al-Bab, situat la vreo 25 de kilometri la sud de frontiera turcă în provincia Alep, unde forțele guvernului de la Ankara au suferit săptămâna trecută importante pierderi.

 Momentul halucinant al planetei Terra : Președintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat faptul că, în loc să sprijine Turcia, Occidentul preferă să vină în ajutorul SI, precum și al kurzilor din Partidul Uniunii Democratice (PYD) și al brațului său armat, Unitățile de Apărare a Poporului (YPG), susținuți de Washington.

 Occidentalii „sprijină toate grupările teroriste, YPG, PYD, dar și Daech”, a subliniat el utilizând acronimul arab al SI.

„Este absolut evident”, a spus el, dând asigurări că Turcia dispune de fotografii ca probe.

În noiembrie, cu prilejul unei vizite în Pakistan, Recep Tayyip Erdogan a mai afirmat că occidentalii sprijină SI, declarând la acea dată că Occidentul „este alături de Daech” și că armele jihadiștilor sunt de fabricație occidentală. Marți, președintele Recep Tayyip Erdogan s-a arătat încrezător, dând asigurări că Turcia „a încercuit complet gruparea teroristă Daech la al-Bab”.

Ankara și Moscova sprijină un plan

„Da, avem martiri (…), dar nu este posibil niciun pas înapoi”, a insistat el.

„Ne vom continua drumul cu hotărâre”, indiferent dacă forțele coaliției își vor respecta promisiunile sau nu, a adăugat liderul de la Ankara. Președintele turc a adăugat că Ankara și Moscova sprijină un plan pentru a reuni în jurul aceleiași mese diferitele părți din conflictul sirian, cu ocazia unei întâlniri la Astana, în Kazahstan.

El a ținut să adauge că „grupările teroriste” nu vor fi acceptate la reuniune și că ar dori să participe la aceasta și partenerii din Arabia Saudită și Qatar.Agerpres .

Serviciu religios la o biserică armeană veche de 1.100 de ani. Slujba are loc doar o dată pe an

O biserică armeană veche de 1.100 de ani din provincia Van din estul Turciei a găzduit cea de-a zecea liturghie specială, pe...

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Povestea cutremurătoare a unui polițist, victimă a puciul eșuat, care s-a sinucis

Viața polițistului turc, Mehmet Ali Gündoğan, a luat o întorsătură tragică, de la puciul eșuat din 15 iulie, fiind una dintre zecile de mii de victime ale guvernului turc. 

Turcia nu mai face față la cererile de sobă din Europa: Comenzile au crescut de 19 ori

Turcia nu mai face față comenzilor de sobe din Europa, pe fondul crizei energetice, conform Yeni Safak.Gökhan Aybar,...

Turcia: Studenții pleacă cu Erasmus în țările UE, dar nu se mai întorc

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației din Turcia un număr tot mai mare de studenți solicită azil, iar studenții care sunt expuși la „un risc ridicat de a [cere] azil” ar trebui excluși din programul Erasmus.

Concert Tarkan: Balcoanele apartamentelor din zonă închiriate cu până la 500 de dolari

Faimosul cântăreț, Tarkan a anunțat un concert în provincia vestică din Izmir, care a provocat o nebunie în întregul oraș, conform Hurriyet Daily News.

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Turcii furioși! Ce s-a întâmplat cu Turnul Fecioarei din Istanbul?

Sâmbătă, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip, de pe un feribot care trece prin spatele cortinei de schele, unde vârful clădirii nu se vedea, turcii crezând că a fost o încercare greșită de a restaura clădirea a distrus reperul istoric.