vineri, aprilie 19, 2024

Cunoscutul șef de orchestră Ibrahim Yazici, a fost înlăturat de Guvernul Erdogan de la locul de muncă, sub acuzația că ar fi ,,membru al organizației teroriste”.

Ibrahim Yazici: Singura mea legătură, este muzica!

Guvernul condus de Erdogan nu are limite în vănătoarea de opozanți. Ibrahim Yazici, unul dintre valoroşii şi cunoscuții șefi de orchestră, a fost dat afară de la locul de muncă în urma aplicării ultimului decret-lege. El s-a pronunţat împotriva acesteidecizii eronate spunând că singura lui legătură cu societatea este este muzica.

Zilele trecute, guvernul turc a promulgat decretul-lege nr. 686 în urma căruia un val 4.464 de funcționari publici au fost dați afară de la locurile de muncă. Din acest număr enorm de de funcționari, 330 sunt persoane care provin din mediul universitar şi academic.

Înlăturat din cadrul Ministerului Culturii și Turismului, Yazici a menționat că nu a dat nici un înțeles înlăturării lui și că nu are nici o vină ,,Singura mea legătură este muzica. Eu sunt un om care iubesc toți oamenii , toate vietățile. Când moare pisica luni de zile mă deteriorez psihic. O astfel de acuzî este inacceptabilă” a adăugat muzicianul.

După instalarea şi prelungirea stării de Urgență (OHAL), în Turcia s-a declanşat o adevărată ofensivă asupra oamenilor din lumea științei și din lumea intelectuală în general.

Ca urmare a aplicării celor cinci decrete-legi promulgate în această perioadă, au fost înlăturați 4811 de persoane din mediul universitar şi academic din 112 universități. În urma aceluiaş decret s-au închis 15 universități.

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.