joi, aprilie 25, 2024

CSAT: obiectivele ţării noastre pentru Summitul NATO de la Bruxelles

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), desfăşurată miercuri la Palatul Cotroceni, s-a terminat după aproape o oră de discuţii.

Şedinţa CSAT s-a desfăşurat începând cu ora 10,30, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.Printre cei care au participat la şedinţa CSAT s-au numărat premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, directorul SRI, Eduard Hellvig, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, potrivit unei imagini publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse subiecte referitoare la obiectivele ţării noastre pentru Summitul NATO de la Bruxelles şi la forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului în 2019, informa pe 13 iunie Administraţia Prezidenţială.

La începutul lunii iunie, aflat la Varşovia, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis să convoace o şedinţă specială a CSAT pentru discuţii privind viitorul Summit NATO de la Bruxelles.

‘România abordează aceste chestiuni la modul cel mai serios şi, în lumina deciziilor extrem de importante care se vor lua la Summitul NATO, am decis să convoc o şedinţă specială a CSAT, o şedinţă dedicată pregătirii pentru acest summit’, spunea Iohannis.  Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) au aprobat, în şedinţa de miercuri, de la Palatul Cotroceni, forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2019.”Comparativ cu anul 2018, acestea sunt mai mari cu 305 militari din Armata României, ceea ce reprezintă o creştere de 11,7%”,

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org