Zaman Romania

Criza economică din Turcia: 70% dintre turci nu-și permit o vacanță

Aproximativ 70% dintre cetățenii turci au declarat că nu au planuri de vacanță din cauza problemelor financiare, potrivit unui sondaj recent, citat de Gazete Duvar.

Metropoll în cadrul sondajul intitulat „Așteptările turismului intern în 2022” i-a întrebat pe cetățeni despre planurile lor de vacanță.

Doar 12,8% dintre participanții la sondaj au spus că vor merge într-o stațiune de vacanță, în timp ce alți 10% au spus că își vor vizita doar orașele natale.

Jumătate dintre cei care merg în vacanță nu și-au finalizat planurile cu privire la locul în care vor sta și au raportat că au alocat în medie un buget de 8.000 de lire pentru vacanță.

În al treilea trimestru al anului 2021, cheltuielile de călătorie ale turiștilor autohtoni au crescut, ajungând la 58,1 miliarde de lire, cu o creștere de 80,2 la sută față de anul precedent.

Aproximativ 18,8 milioane de persoane au călătorit în țară în trimestrul trecut, în timp ce numărul călătoriilor efectuate a crescut cu 6,4%, până la 23,1 milioane. Turcii sunt disperați și fără speranță de recenta criză economică. Majoritatea oamenilor spun că situația lor financiară s-a înrăutățit substanțial în ultimele luni, pe fondul inflației care a ajuns la nivel istoric.