joi, aprilie 25, 2024

Cristina Neagu este golgheterul la zi al Campionatului European de handbal feminin – EURO 2016 – din Suedia

Interul stânga Cristina Neagu este golgheterul la zi al Campionatului European de handbal feminin – EURO 2016 – din Suedia, cu 33 de goluri marcate în patru meciuri jucate.

Neagu a reușit cele 33 de goluri din 60 de șuturi trase la poartă, având un procentaj de 55%.

Cristina Neagu este golgheterul la zi al Campionatului European de handbal feminin – EURO 2016

Pe locul al doilea în ierarhie figurează daneza Stine Jorgensen, cu 26 goluri (42 șuturi, 62%), iar pe poziția a treia se află la egalitate suedeza Isabelle Gullden (CSM București), cu 24 goluri (42 șuturi, 57%), și germanca Svenja Huber, 24 goluri (39 șuturi, 62%). Eliza Buceschi este a cincea, cu 23 goluri (33 șuturi, 70%). Cristina Neagu a reușit 10 goluri în meciul cu Ungaria, de duminică, în care România s-a impus cu scorul de 29-21.

 „A fost un meci foarte dificil. Toate meciurile sunt grele aici și suntem foarte fericite că am câștigat acest joc”, a declarat Mădălina Zamfirescu după partidă.

 Rivalitatea România — Ungaria din handbalul feminin datează din 1962, de la Campionatul Mondial, iar tricolorele au obținut cea mai clară victorie directă, precum și prima la EURO în fața Ungariei în ultimii opt ani. Meciul a adus și o revanșă a antrenorului spaniol Ambros Martin (Gyor), acum selecționerul României, în fața danezului Kim Rasmussen (CSM București), la șapte luni după ce tehnicianul danez câștiga surprinzător Liga Campionilor la Budapesta.

Din punct de vedere statistic, la EURO 2016, românca s-a mai remarcat până acum și la alte capitole. Eliza Buceschi are cele mai multe goluri de la 7 metri (14 din 17 aruncări, 82%), urmată de Isabelle Gullden (13 din 15, 87%) și Svenja Huber (13 din 19, 68%) etc.

Neagu este lider la golurile din acțiune (30) și la puncte — 52 (33 goluri, 19 pase decisive).

Denisa Dedu este a treia în clasamentul portarilor, cu un procentaj de 42% (39 de mingi parate din 92 de șuturi), devansată de maghiara Kinga Janurik — 54% (19 mingi salvate din 35 șuturi) și de rus

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.