sâmbătă, aprilie 9, 2022

Covid19: 2 turci și-au pierdut viața

Doi cetățeni de origine turcă care locuiesc în Anglia și Austria și-au pierdut viața în urma infecției cu coronavirus, relatează Hurriyet Daily News.

Ozan Ceyhun, ambasadorul Turciei la Viena, a confirmat, miercuri, moartea unei femei de 28 de ani, identificată ca Yonca Akyol, într-un interviu acordat agenției Anadolu.

Ambasadorul turc a spus că oferă tot sprijunul familiei, iar înmormântarea va avea loc „cât mai repede posibil”.

„Fiica mea suferea de boli renale și diabet, iar aceasta a fost în terapie intensivă încă de joi trecut’’, a declarat tatăl femei, Mustafa Akyol.

De asemenea, un bărbat turc în vârstă de 54 de ani, care se află sub tratament la Spitalul North Middlesex din Londra, a murit din cauza coronavirusului.

Identificat doar ca Hayri Ergönül, acesta a suferit de pneumonie în timpul tratamentului său contra coronavirus.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca