luni, ianuarie 18, 2021

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru  vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății, conform Hurriyet Daily News.

Fahrettin Koca a anunțat, pe 20 de noiembrie, că 20.000 de cereri au fost colectate de la cetățeni voluntari pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

„Vă mulțumim în numele a 83 de milioane de cetățeni”, a scris Koca pe Twitter.

Turcia va semna în curând un contract pentru cumpărarea a cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin candidat de la Sinovac Biotech din China, a declarat Koca pe 18 noiembrie, adăugând că Ankara este, de asemenea, în discuții ,pentru a cumpăra doze de vaccin Pfizer și BioNTech.

„Vom putea procura cel puțin 10 milioane de doze de vaccin chinezesc în decembrie. Vrem să creștem acest număr. Va fi la fel de mult și în ianuarie ”, a afirmat Koca, adăugând că vaccinul va fi administrat gratuit.

Turcia va deveni al doilea cumpărător al vaccinului chinez după Brazilia.

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia au observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Victimă a epurării guvernului turc îngropată în grabă. Soțul încarcerat nu a avut voie să participe la înmormântare

O fostă profesoară concediată de la locul de muncă prin decret a murit, pe 12 ianuarie, din cauza mai multor probleme de sănătate și a fost îngropată în grabă fără să-i ofere soțului ei încarcerat posibilitatea de a participa la înmormântarea ei,

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

Închisorile pline de jurnaliști.Erdogan:“ Nu vom renunța niciodată la libertatea presei”

Într-o declarație publicată de Direcția Prezidențială a Comunicațiilor, Erdoğan a afirmat că susține libertatea presei de Ziua Națională a Jurnaliștilor.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.