vineri, aprilie 15, 2022

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru  vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății, conform Hurriyet Daily News.

Fahrettin Koca a anunțat, pe 20 de noiembrie, că 20.000 de cereri au fost colectate de la cetățeni voluntari pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

„Vă mulțumim în numele a 83 de milioane de cetățeni”, a scris Koca pe Twitter.

Turcia va semna în curând un contract pentru cumpărarea a cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin candidat de la Sinovac Biotech din China, a declarat Koca pe 18 noiembrie, adăugând că Ankara este, de asemenea, în discuții ,pentru a cumpăra doze de vaccin Pfizer și BioNTech.

„Vom putea procura cel puțin 10 milioane de doze de vaccin chinezesc în decembrie. Vrem să creștem acest număr. Va fi la fel de mult și în ianuarie ”, a afirmat Koca, adăugând că vaccinul va fi administrat gratuit.

Turcia va deveni al doilea cumpărător al vaccinului chinez după Brazilia.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.