vineri, decembrie 2, 2022

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru  vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății, conform Hurriyet Daily News.

Fahrettin Koca a anunțat, pe 20 de noiembrie, că 20.000 de cereri au fost colectate de la cetățeni voluntari pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

„Vă mulțumim în numele a 83 de milioane de cetățeni”, a scris Koca pe Twitter.

Turcia va semna în curând un contract pentru cumpărarea a cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin candidat de la Sinovac Biotech din China, a declarat Koca pe 18 noiembrie, adăugând că Ankara este, de asemenea, în discuții ,pentru a cumpăra doze de vaccin Pfizer și BioNTech.

„Vom putea procura cel puțin 10 milioane de doze de vaccin chinezesc în decembrie. Vrem să creștem acest număr. Va fi la fel de mult și în ianuarie ”, a afirmat Koca, adăugând că vaccinul va fi administrat gratuit.

Turcia va deveni al doilea cumpărător al vaccinului chinez după Brazilia.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...