vineri, mai 14, 2021

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos, citat de Duvar English.

În timp ce 87% la sută dintre participanții la sondaj  au spus că este necesar un fel de interdicție de circulație, majoritatea acestor respondenți au optat pentru o interdicție la nivel național. Doar cinci la sută au afirmat că nu este necesară o astfel de măsură.

Cu toate acestea, 51% au spus că încă folosesc transportul public în mod regulat, 43% dintre pasageri spunând că „nu se simt deloc confortabil”în autobuze.

De asemenea, în contradicție, 60 la sută dintre părinții elevilor au spus că își vor trimite copilul la școală dacă vor deschide pe 21 septembrie așa cum era planificat.

Doar 20 la sută au spus că nu au decis dacă le vor permite copiilor să participe la cursuri cu prezență fizică, deoarece Turcia se confruntă cu o creștere a numărului de infectați până la peste 1.700 de infectați pe zi.

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.