sâmbătă, decembrie 2, 2023

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ömer Fatih Sayan a anunțat pe contul său de Twitter, pe 9 aprilie, că toate rețelele de socializare din Turcia au numit un reprezentant local în țară.

„Astfel, nu există niciun furnizor de rețele sociale din străinătate, a cărui acoperire zilnică este mai mare de 1 milion în țara noastră, care nu a reușit să anunțe că vor numi un reprezentant în țara noastră”, a declarat viceministrul.

O nouă și controversată lege a rețelelor sociale a intrat în vigoare la 1 octombrie 2020 în Turcia, prin care se impune ca toate platformele mari de socializare să angajeze reprezentanți locali, ceea ce le-ar pune sub jurisdicția legii turcești.

Anul trecut, Turcia a impus o amendă de 40 de milioane de lire turcești (5,43 milioane de dolari) fiecare pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Facebook, Twitter și YouTube pentru nerespectarea legii.

În final, Facebook, VKontakte (VK), YouTube, TikTok, LinkedIn, Dailymotion și Twitter au decis să numească un reprezentant local.

Conform legii, firmele de socializare sunt obligate să răspundă la cererile din Turcia în limba turcă. Aceștia trebuie să răspundă la solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate în termen de 48 de ore.

De asemenea, platformele sunt obligate să publice rapoarte semestriale pentru a afișa statistici privind solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.