marți, decembrie 6, 2022

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ömer Fatih Sayan a anunțat pe contul său de Twitter, pe 9 aprilie, că toate rețelele de socializare din Turcia au numit un reprezentant local în țară.

„Astfel, nu există niciun furnizor de rețele sociale din străinătate, a cărui acoperire zilnică este mai mare de 1 milion în țara noastră, care nu a reușit să anunțe că vor numi un reprezentant în țara noastră”, a declarat viceministrul.

O nouă și controversată lege a rețelelor sociale a intrat în vigoare la 1 octombrie 2020 în Turcia, prin care se impune ca toate platformele mari de socializare să angajeze reprezentanți locali, ceea ce le-ar pune sub jurisdicția legii turcești.

Anul trecut, Turcia a impus o amendă de 40 de milioane de lire turcești (5,43 milioane de dolari) fiecare pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Facebook, Twitter și YouTube pentru nerespectarea legii.

În final, Facebook, VKontakte (VK), YouTube, TikTok, LinkedIn, Dailymotion și Twitter au decis să numească un reprezentant local.

Conform legii, firmele de socializare sunt obligate să răspundă la cererile din Turcia în limba turcă. Aceștia trebuie să răspundă la solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate în termen de 48 de ore.

De asemenea, platformele sunt obligate să publice rapoarte semestriale pentru a afișa statistici privind solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.