joi, iulie 29, 2021

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ömer Fatih Sayan a anunțat pe contul său de Twitter, pe 9 aprilie, că toate rețelele de socializare din Turcia au numit un reprezentant local în țară.

„Astfel, nu există niciun furnizor de rețele sociale din străinătate, a cărui acoperire zilnică este mai mare de 1 milion în țara noastră, care nu a reușit să anunțe că vor numi un reprezentant în țara noastră”, a declarat viceministrul.

O nouă și controversată lege a rețelelor sociale a intrat în vigoare la 1 octombrie 2020 în Turcia, prin care se impune ca toate platformele mari de socializare să angajeze reprezentanți locali, ceea ce le-ar pune sub jurisdicția legii turcești.

Anul trecut, Turcia a impus o amendă de 40 de milioane de lire turcești (5,43 milioane de dolari) fiecare pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Facebook, Twitter și YouTube pentru nerespectarea legii.

În final, Facebook, VKontakte (VK), YouTube, TikTok, LinkedIn, Dailymotion și Twitter au decis să numească un reprezentant local.

Conform legii, firmele de socializare sunt obligate să răspundă la cererile din Turcia în limba turcă. Aceștia trebuie să răspundă la solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate în termen de 48 de ore.

De asemenea, platformele sunt obligate să publice rapoarte semestriale pentru a afișa statistici privind solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate.

Femeile reprezintă 3% din funcțiile de conducere din Turcia

Femeile reprezintă 3% din funcțiile de conducere din Turcia

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare

Turcia: Până la 5 ani de închisoare pentru „dezinformare” pe rețelele de socializare

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere

Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus...

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia

UNESCO cere Turciei un raport în care să detalieze modificările aduse în Hagia Sofia