sâmbătă, aprilie 9, 2022

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ömer Fatih Sayan a anunțat pe contul său de Twitter, pe 9 aprilie, că toate rețelele de socializare din Turcia au numit un reprezentant local în țară.

„Astfel, nu există niciun furnizor de rețele sociale din străinătate, a cărui acoperire zilnică este mai mare de 1 milion în țara noastră, care nu a reușit să anunțe că vor numi un reprezentant în țara noastră”, a declarat viceministrul.

O nouă și controversată lege a rețelelor sociale a intrat în vigoare la 1 octombrie 2020 în Turcia, prin care se impune ca toate platformele mari de socializare să angajeze reprezentanți locali, ceea ce le-ar pune sub jurisdicția legii turcești.

Anul trecut, Turcia a impus o amendă de 40 de milioane de lire turcești (5,43 milioane de dolari) fiecare pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Facebook, Twitter și YouTube pentru nerespectarea legii.

În final, Facebook, VKontakte (VK), YouTube, TikTok, LinkedIn, Dailymotion și Twitter au decis să numească un reprezentant local.

Conform legii, firmele de socializare sunt obligate să răspundă la cererile din Turcia în limba turcă. Aceștia trebuie să răspundă la solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate în termen de 48 de ore.

De asemenea, platformele sunt obligate să publice rapoarte semestriale pentru a afișa statistici privind solicitările privind drepturile personale și de confidențialitate.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,