joi, aprilie 25, 2024

CONTINUĂ ÎMPOTRIVIREA FAŢĂ DE MIGRANŢI

Membrii Grupului de la Vişegrad au demonstrat lumii că migraţia ilegală poate fi oprită, a declarat joi la Budapesta şeful comisiei pentru apărare din parlamentul ungar, Szilard Nemeth, transmite MTI.

„Diferite organizaţii, forţe politice şi economice şi lobbyişti” încearcă să „acrediteze în Uniunea Europeană şi la ONU viziunea conform căreia migraţia este un lucru bun”, a declarat politicianul ungar în cadrul unei reuniuni a comisiilor pentru apărare din V4 (Grupul de Vişegrad, din care fac parte Ungaria, Republica Cehă, Polonia şi Slovacia).

Aceste forţe aduc argumentul că migraţia ilegală nu poate fi oprită şi încearcă să o legalizeze, a menţionat Szilard Nemeth.

Politicianul ungar a mai subliniat că, prin cooperarea lor în cadrul V4, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia demonstrează din 2015 că problema (migraţiei ilegale) poate fi rezolvată. El a adăugat că, deşi „mai sunt tentative” de trecere ilegală prin cele patru ţări, statisticile arată că presiunea migraţiei a scăzut spectaculos.

„Diferite organizaţii, forţe politice şi economice şi lobbyişti” încearcă să „acrediteze în Uniunea Europeană şi la ONU viziunea conform căreia migraţia este un lucru bun”, a declarat Szilard Nemeth.

Ungaria şi Grupul de la Vişegrad au arătat lumii „cum să coopereze, cum să se ajute reciproc şi să fie solidare”, a insistat Nemeth.

Amintind că ţării sale i se reproşează frecvent lipsa de solidaritate, acesta a replicat că solidaritatea „trebuie demonstrată nu faţă de imigranţi, ci faţă de Europa”.

„Prioritatea noastră este de a menţine pacea şi calmul în Europa şi de a proteja securitatea Europei”, a adăugat politicianul ungar.

În decembrie, Comisia Europeană a decis trimiterea Ungariei, Poloniei şi Republicii Cehe în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile în ce priveşte primirea de refugiaţi. Este vorba de programul temporar convenit de UE în urma crizei migranţilor din 2015 privind relocarea de urgenţă a unor refugiaţi din Italia şi Grecia, cu cote de primire pentru fiecare stat membru. Comisia le reproşează celor trei state că nu şi-au îndeplinit angajamentele.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.