luni, octombrie 19, 2020

Conferința Națională „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a anunțat, joi, în cadrul Conferinței Naționale „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”, lansarea programului „România în mișcare”, care va avea loc la începutul anului 2018. „Sper să adoptăm programul ‘România în Mișcare’ la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie să ne apucăm de muncă. Scopul acestuia este îmbunătățirea accesului la sportul organizat pentru cetățenii români indiferent de vârstă, gen sau profil socio-economic. Implementarea programului va fi făcută de către Direcțiile Județene de Sport, iar valoarea finanțării va fi undeva la 25.000 de lei pe proiect. Ne gândim ca în fiecare județ să avem undeva la 4 astfel de proiecte. Vrem să îl implementăm cât mai repede, chiar de la 1 ianuarie, pentru că nu mai putem aștepta. Trebuie să facem ceva. România are nevoie de sport”, a spus ministrul.

Acesta a menționat că viitorul reprezintă „o responsabilitate uriașă” pentru factorii decizionali și că acum este momentul zero pentru sportul românesc.

„Sportul ar trebui să devină o prioritate pentru orice guvern. Mă repet, eu sunt un partener pentru toți cei din sport și sper ca societatea românească să conștientizeze importanța sportului. Sportul a avut un rol esențial în ceea ce privește identitatea poporului român. Trecutul sportului românesc îl știm toți și ne mândrim cu el. Prezentul îl cunoaștem, în timp ce viitorul ne aparține nouă, factorilor decizionali. Este o responsabilitate uriașă pentru că este momentul zero în sportul românesc. Nu mai putem trăi în trecut”, a adăugat Marius Dunca.

logo_BIM_2017_ro

Programul „România în mișcare” este alcătuit din trei componente: sprijin pentru sportul organizat la nivel județean (asociații județene) prin finanțări de proiecte; organizarea de competiții sportive școlare destinate elevilor din clasele III-VI, care nu sunt legitimați la cluburi; acțiuni de promovare a sportului și mișcării tip „Săptămâna europeană a sportului” de două ori pe an (în lunile februarie și iunie).

MTS speră să atragă la competițiile școlare o participare de aproximativ 1.500-2.000 de elevi în fiecare județ.

Bugetul programului „România în mișcare” este de 9 milioane de lei și va fi distribuit după cum urmează: 4,5 milioane de lei -concursuri de proiecte, 3 milioane de lei – competiții școlare, 1,5 milioane de lei – săptămânile sportului.

În cadrul Conferinței Naționale „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”, organizată sub auspiciile Centenarului Marii Uniri de la 1918, ministrul Marius Dunca a acordat plachete unor personalități din sport precum Marin Dragnea (general de război, fost președinte al Comitetului Olimpic Român), Alexandru Lăzărescu (profesor de sport, fost secretar general al Federației Române de Tenis și fost șef al delegației României la 7 ediții ale Jocurilor Olimpice), Anghel Vrabie (profesor de sport, component al delegației României la 5 ediții ale JO) și Radu Bidiugan (directorul Institutului Național de Cercetare pentru Sport).

ministerul-tineretului-si-sportului-va-lansa-programul-romania-in-miscare-la-inceputul-anului-2018-18595304

La eveniment au fost prezenți ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, dar și foști campioni și personalități sportive precum Ivan Patzaichin, Ion Țiriac, Cristian Balaj, George Cosac, Laura Badea-Cârlescu, Alin Petrache, Gheorghe Vișan, Irina Deleanu, Octavian Bellu, Elisabeta Lipă și Gabriela Szabo. De asemenea, la conferință au participat sportivii Bianca Răzor (atletism), Andrei Muntean (gimnastică), Gianina Beleagă (canotaj) și Alin Moldoveanu (tir sportiv), aceștia răspunzând întrebărilor celor prezenți în sală.

 


 

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.