duminică, aprilie 10, 2022

Conferința Națională „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a anunțat, joi, în cadrul Conferinței Naționale „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”, lansarea programului „România în mișcare”, care va avea loc la începutul anului 2018. „Sper să adoptăm programul ‘România în Mișcare’ la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie să ne apucăm de muncă. Scopul acestuia este îmbunătățirea accesului la sportul organizat pentru cetățenii români indiferent de vârstă, gen sau profil socio-economic. Implementarea programului va fi făcută de către Direcțiile Județene de Sport, iar valoarea finanțării va fi undeva la 25.000 de lei pe proiect. Ne gândim ca în fiecare județ să avem undeva la 4 astfel de proiecte. Vrem să îl implementăm cât mai repede, chiar de la 1 ianuarie, pentru că nu mai putem aștepta. Trebuie să facem ceva. România are nevoie de sport”, a spus ministrul.

Acesta a menționat că viitorul reprezintă „o responsabilitate uriașă” pentru factorii decizionali și că acum este momentul zero pentru sportul românesc.

„Sportul ar trebui să devină o prioritate pentru orice guvern. Mă repet, eu sunt un partener pentru toți cei din sport și sper ca societatea românească să conștientizeze importanța sportului. Sportul a avut un rol esențial în ceea ce privește identitatea poporului român. Trecutul sportului românesc îl știm toți și ne mândrim cu el. Prezentul îl cunoaștem, în timp ce viitorul ne aparține nouă, factorilor decizionali. Este o responsabilitate uriașă pentru că este momentul zero în sportul românesc. Nu mai putem trăi în trecut”, a adăugat Marius Dunca.

logo_BIM_2017_ro

Programul „România în mișcare” este alcătuit din trei componente: sprijin pentru sportul organizat la nivel județean (asociații județene) prin finanțări de proiecte; organizarea de competiții sportive școlare destinate elevilor din clasele III-VI, care nu sunt legitimați la cluburi; acțiuni de promovare a sportului și mișcării tip „Săptămâna europeană a sportului” de două ori pe an (în lunile februarie și iunie).

MTS speră să atragă la competițiile școlare o participare de aproximativ 1.500-2.000 de elevi în fiecare județ.

Bugetul programului „România în mișcare” este de 9 milioane de lei și va fi distribuit după cum urmează: 4,5 milioane de lei -concursuri de proiecte, 3 milioane de lei – competiții școlare, 1,5 milioane de lei – săptămânile sportului.

În cadrul Conferinței Naționale „Trecut, prezent și viitor în sportul românesc”, organizată sub auspiciile Centenarului Marii Uniri de la 1918, ministrul Marius Dunca a acordat plachete unor personalități din sport precum Marin Dragnea (general de război, fost președinte al Comitetului Olimpic Român), Alexandru Lăzărescu (profesor de sport, fost secretar general al Federației Române de Tenis și fost șef al delegației României la 7 ediții ale Jocurilor Olimpice), Anghel Vrabie (profesor de sport, component al delegației României la 5 ediții ale JO) și Radu Bidiugan (directorul Institutului Național de Cercetare pentru Sport).

ministerul-tineretului-si-sportului-va-lansa-programul-romania-in-miscare-la-inceputul-anului-2018-18595304

La eveniment au fost prezenți ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, dar și foști campioni și personalități sportive precum Ivan Patzaichin, Ion Țiriac, Cristian Balaj, George Cosac, Laura Badea-Cârlescu, Alin Petrache, Gheorghe Vișan, Irina Deleanu, Octavian Bellu, Elisabeta Lipă și Gabriela Szabo. De asemenea, la conferință au participat sportivii Bianca Răzor (atletism), Andrei Muntean (gimnastică), Gianina Beleagă (canotaj) și Alin Moldoveanu (tir sportiv), aceștia răspunzând întrebărilor celor prezenți în sală.

 


 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.