sâmbătă, aprilie 20, 2024

„Conceptul de inovare integrală dunăreană şi cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest”

O reuniune sub genericul „Conceptul de inovare integrală dunăreană şi cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest” a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca, eveniment care face parte din seria de reuniuni Regional Danube Strategy Summit.”Am fost impresionat că foarte multe iniţiative locale şi zonale din judeţele de Nord-Vest şi Centru au fost puse în evidenţă, inclusiv asociaţii de dezvoltare intercomunitară, iar prezenţa ADR de Nord-Vest şi Centru a contribuit la o clarificare a direcţiei în care ar necesita să se îndrepte proiectele cu finanţare dunăreană”, a declarat, pentru AGERPRES, moderatorul dezbaterii, Sever Avram, comisar regional dunărean.

Reuniunea de la Cluj, organizată la Muzeul de Artă, este prima din serie şi s-a desfăşurat sub genericul „Conceptul de inovare integrală dunăreană şi cultura antreprenoriatului în Regiunea Nord-Vest”.

foto 2 danube strategy
Conferinţele regionale urmăresc, printre altele, promovarea şi popularizarea noii structuri de coordonare a implementării SUERD, evidenţierea rezultatelor celor mai de succes proiecte realizate prin Transnational Danube Programme, baza viitoarelor proiecte hard (de infrastructură) UE, identificarea şi agregarea căilor de cooperare transnaţională în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării macro-regionale

„În calitate de co-fondatoare, împreună cu Austria, a Strategiei macro-regionale privind Regiunea Dunăreană în care sunt cooptate 14 state membre, România preia pentru un an, în octombrie 2018, Preşedinţia Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Anterior acestui moment, Bucureştiul a preluat, în tandem cu Viena, şi găzduirea Punctului Focal SUERD în cadrul MDRAP. Întrucât, recent, s-a adoptat şi H.G. 462/28.06.2018 prin care parţial se reorganizează sistemul de coordonare al implementării Strategiei şi se stabilesc noi competenţe şi atribuţii ce revin inclusiv autorităţilor publice locale, Asociaţia „Comunităţile Locale Riverane Dunării” (CLDR) şi Fundaţia EUROLINK-Casa Europei au decis organizarea unei serii de reuniuni sub genericul „Regional Danube Strategy Summit”, cu amabilul sprijin al Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene, Dr. Victor Negrescu, precum şi prin generoasa contribuţie a Ambasadorului Special al Regiunii Dunării, Dr. Bogdan Dumitrache”, se arată într-o informare a organizatorilor.

foto 3 comisarul regional
„Am fost impresionat că foarte multe iniţiative locale şi zonale din judeţele de Nord-Vest şi Centru au fost puse în evidenţă, inclusiv asociaţii de dezvoltare intercomunitară, iar prezenţa Agențiilor de Dezvoltare Regionale Nord-Vest şi Centru a contribuit la o clarificare a direcţiei în care ar necesita să se îndrepte proiectele cu finanţare dunăreană”, a declarat moderatorul dezbaterii, Sever Avram (foto centru), comisar regional dunărean.

Conferinţele regionale urmăresc, printre altele, promovarea şi popularizarea noii structuri de coordonare a implementării SUERD, evidenţierea rezultatelor celor mai de succes proiecte realizate prin Transnational Danube Programme, baza viitoarelor proiecte hard (de infrastructură) UE, identificarea şi agregarea căilor de cooperare transnaţională în domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării macro-regionale, evaluarea posibilităţilor de valorificare a sprijinului oferit de China pentru România şi alte ţări dunărene prin formatul de cooperare economică Republica Populară Chineză şi Europa Centrală şi de Est („16+1”), lansarea regională a noilor programe de studii de tip post-universitar sub auspiciile Academiei Dunărene a Inovării Integrale, proiect de internaţionalizare educaţională, iniţiat în parteneriat cu Academia Română şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.