joi, aprilie 14, 2022

Comunicat comun al corporaţiilor care domină reţelele sociale. Lupta împotriva terorismului.

Corporațiile care domină rețelele sociale – Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft – au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informează Reuters.

Ca reacție la presiunile guvernelor din Europa și SUA, după o serie de atacuri teroriste, giganții IT au anunțat că își vor comunica reciproc soluțiile tehnice pentru eliminarea conținutului extremist și vor colabora mai strâns cu experții în domeniul antiterorist.

Forumul Internet Global pentru Combaterea Terorismului „va oficializa și structura domeniile actual și viitoare de colaborare între companiile noastre și va promova cooperarea cu companiile mai mici din domeniul tehnologiei, cu grupuri ale societății civile și oameni de știință, cu guverne și organizații internaționale cum ar fi UE și ONU”, au anunțat firmele menționate, într-un comunicat comun.

Presiunea politică asupra rețelelor sociale a creat perspectiva unor reglementări noi la nivel european, dar până acum doar Germania a propus un proiect de lege care prevede amenzi de până la 50 de milioane de euro pentru rețelele care nu elimină rapid mesajele agresive. Camera inferioară a parlamentului german ar putea vota legea săptămâna aceasta, menționează Reuters.

În decembrie anul trecut, companiile din domeniul IT au creat o bază de date în care își comunică semnăturile digitale unice alocate automat înregistrărilor video și fotografiilor cu conținut extremist. Acordul de luni prevede ameliorarea unor astfel de lucrări tehnice, schimburi de experiență privind cele mai bune metode de detectare cu ajutorul învățării programate și metode standard de raportare transparentă pentru eliminarea conținutului cu caracter terorist.

Facebook și-a făcut deja cunoscute, luna aceasta, eforturile de a elimina mesajele teroriste din rețeaua sa socială, iar Google a anunțat măsuri suplimentare de identificare a conținutului violent de pe platforma video YouTube, reamintește Reuters. Twitter a suspendat în a doua jumătate a anului trecut 376.890 de conturi pentru promovarea terorismului și urmează să publice informații actualizate privind eforturile în acest sens.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut