vineri, iunie 10, 2022

Companiile aeriene ruse iau în considerare mutarea în Turcia


Companiile aeriene ruse iau în considerare mutarea în Turcia pentru a preveni impunerea de sancțiuni occidentale asupra aeronavelor rusești din cauza invaziei Ucrainei, conform Ahval News.

Pegas Touristik, care deține compania Nordwind Airlines și Anex Tourism, care operează Azur Air, analizează înființarea unor companii aeriene cu sediul în Turcia. Firmele sunt în contact cu companii de leasing pentru a obține avioane.

Rusia a fost lovită de sancțiuni ample din partea țărilor din întreaga lume, inclusiv interdicții de călătorie, după ce a lansat o operațiune militară împotriva Ucrainei, în februarie.

Turcia, un membru NATO care nu a impus nicio sancțiune țării, a devenit cea mai conectată rută aeriană către și din Rusia, după ce zeci de țări și-au închis spațiul aerian.

Azur Air și Nordwind, condusă de afaceriști turci, transportă în principal ruși către destinații turistice. Cei doi transportatori nu au fost sancționați individual de Occident, așa că mutarea nu ar încălca nicio regulă.

Anex ar putea localiza o nouă unitate în orașul Antalya, din sudul Turciei, unul dintre principalele centre turistice ale țării, iar Pegas ar putea înființa o companie aeriană numită Southwind.

Turcia încearcă să atragă turiști din Rusia, care a furnizat cei mai mulți vizitatori în țară anul trecut, pentru a contribui la creșterea veniturilor în valută străină și a creșterii economice.

Războiul din Ucraina amenință veniturile Turciei din turism, deoarece rușii și ucrainenii au totalizat mai mult de un sfert din toți vizitatorii anul trecut.

Mărturisirile șocante a unui fost academician torturat de poliție:„Am fost bătuți până am leșinat.”,

Bayındır a fost obligat să aștepte toată noaptea cu mâinile legate în spate și cu fața la perete și a spus că ofițerii de poliție l-au insultat și nu le-au dat mâncare sau apă. El a adăugat că poliția avea măști și că fețele nu erau vizibile.

Turcia: Cea mai mare rată de inflație din ultimii 24 de ani 

Inflația anuală în aprilie a fost de 69,97 la sută, iar în luna mai a crescut cu 2,98 la sută. Așteptările lunare privind inflația ale economiștilor chestionați de agenția de presă Reuters a fost de 4,8 la sută.

Companiile aeriene ruse iau în considerare mutarea în Turcia

Pegas Touristik, care deține compania Nordwind Airlines și Anex Tourism, care operează Azur Air, analizează înființarea unor companii aeriene cu sediul în Turcia.Firmele sunt în contact cu companii de leasing pentru a obține avioane.

De ce și-a schimbat Turcia numele?„Rebranding-ul nu este prima dată când președintele face un pas populist într-un moment de criză”

Francesco Siccardi de la Carnegie Europe a declarat pentru CNN că schimbarea ar putea fi înțeleasă ca o altă intervenție guvernamentală către alegătorii naționaliști înaintea alegerilor cruciale din 2023.

ONU: Aproape 15 milioane de turci nu au ce mânca

Unite (ONU) arată de din din 82,3 milioane de oameni din Turcia, aproape 15 milioane nu se hrănesc cât trebuie.

Lira turcească a atins un nou record. 23 la sută din valoare pierdută în 2022

Lira s-a devalorificat până la 17,1 față de dolar, ajugând marți seara la 16,7650, spre minimul record la care a atins pe 20 decembrie 2021, după o criză valutară declanșată de o serie de reduceri ale ratelor dobânzilor.

Fost ministru grec:„ Grecii au datoria de a oferi adăpost democraților turci care fug de Erdogan”

Când a fost întrebat părerea despre respingerea turcilor și kurzilor de către autoritățile elene, Varoufakis a spus că atât prim-ministrul grec Mitsotakis, cât și președintele turc Erdogan sunt autoritari și că nu este surprinzător că aceștia „cooperează de facto” în această chestiune.