vineri, aprilie 26, 2024

CNA în direct

Ședința Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de marți este transmisă live pe internet, Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului, precizând că aproximativ 4.000 de persoane pot urmări discuțiile. „Este prima dată când se transmit ședințele online, așa cum a fost proiectul inițial. La ședința anterioară, care a fost acum o lună și ceva, a ieșit scandalul de rigoare”, a declarat, marți, Jucan. El a precizat că, pentru a urmări ședința, nu sunt necesare softuri speciale și că aceasta poate fi vizionată și de pe telefonul mobil.

Sistemul este similar cu cel folosit de Curtea Constituțională și Consiliul Superior al Magistraturii și a fost achiziționat prin SEAP pe 29 iunie 2016. Implementarea a fost realizată cu sprijinul tehnic al STS.

Întrebat de jurnaliști cum se justifică întârzierea în începerea transmisiunii online, Jucan a răspuns: „Pentru că s-a făcut tot posibilul să nu se achiziționeze acest sistem. Nu este vorba despre o sumă mare, dar era clar că, odată achiziționat echipamentul, ședințele o să trebuiască să fie transmise. (…) Inițial, am solicitat de câteva ori introducerea acestui sistem online, nu s-a dorit și am început să fac presiune, transmițând de pe laptopul meu. Armistițiul a fost când am căzut de acord să introducem în ROF transmiterea ședințelor pe site-ul propriu, urmând ca eu să renunț la transmisiunea de pe laptop”, a afirmat Jucan. Potrivit unei informări a lui Jucan de la începutul lui august, adresată și membrilor CNA, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului, începând cu data de 1 aprilie 2015, ședințele Consiliului ar fi trebuit să fie transmise online pe pagina de internet a CNA, www.cna.ro

Valoarea totală a sistemului se ridică la 16.284,66 de lei, astfel: sistem de transmisiune — 14.115,06 de lei, monitoarele — 2.169,6 lei.

Datele tehnice relevă că sunt două televizoare de control/asistență, dintre care unul în sala de ședințe, iar altul la intrare. Sunetul este preluat din două surse — vechiul sistem audio, suplimentat de sistemul ambiental de preluare a sunetului, iar imaginea este captată de o cameră video în format HD. Sistemul are posibilitatea de a arhiva înregistrările ședințelor, cu o capacitate de stocare de până la trei ani, fără a fi nevoie de suplimentarea memoriei.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org