sâmbătă, mai 11, 2024

Clarificări privind stadiul rezolvării problemelor de mediu ale Bucureştiului

„Primarul General, Gabriela Firea, este nu doar foarte interesat de problemele de mediu ale Municipalității, ci a și întreprins acțiuni concrete. Acestea sunt menite să recupereze perioadele de timp pierdute, precum și să ofere soluții concrete și rapide problemelor de mediu presante”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

park

„După cum se știe, în ultima săptămână programul primarului general a fost dedicat rezolvării situației generate de conflictul ELCEN-RADET, în ziua stabilită pentru întâlnirea cu ministrul Mediului, 13 septembrie, desfășurându-se la sediul Primăriei mai multe întâlniri pe această temă arzătoare.

În ceea ce privește problema lipsei pistelor de biciclete în București, în comunicatul citat se menționează că Firea este primar al Capitalei din luna iunie, iar în aproximativ trei luni a fost demarat proiectul realizării pistelor, aflat în acest moment în desfășurare.

Totodată, PMB face referire și la studiul privind calitatea aerului.

„Măsurile propuse prin Studiul de calitatea aerului au făcut obiectul prezentării ca exemplu de bună practică în cadrul întâlnirilor pe care le-au avut reprezentanții Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor cu autoritățile locale din țară. Planurile de Calitate a Aerului nu puteau fi întocmite fără metodologia de elaborare a acestora, metodologie care a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului României nr. 257/15.04.2015 și fără a cunoaște încadrarea Municipiului București în tipul regimul de gestionare a poluanților. Încadrarea pe tip de regim de gestionare a poluanților pentru Municipiul București a fost comunicată de către autoritatea publică centrală pentru protecția mediului în data de 23.09.2015, în baza Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 1206/2015 pentru aprobarea listelor cu unitățile administrativ-teritoriale întocmite în urma încadrării în regimuri de gestionare a ariilor din zonele și aglomerările prevăzute în anexa nr. 2 la Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului, publicat în Monitorul Oficial nr. 682/08.09.2015”, a precizat PMB.

Acțiunile propuse prin Planurile de calitate a aerului vor fi publicate pe site-ul PMB, la secțiunea Servicii/Mediu, subsecțiunea Planuri de calitate a aerului în municipiul București în vederea consultării opiniei publice până la finalul lunii septembrie 2016.

„Deoarece avizarea Planurilor de calitate a aerului se face în baza criteriilor de avizare primite de Primăria Municipiului București în luna august 2016 de la Agenția pentru Protecția Mediului București, documentul care reprezintă Planul final de calitate a aerului necesită introducerea inclusiv a datelor de modelare matematică privind emisiile de poluanți pentru scenariul de referință și scenariul de predicție al efectului măsurilor cuprinse în plan. Elaborarea acestor modele matematice a presupus clarificări privind conținutul noțiunilor solicitate prin Metodologia de elaborare a planurilor, clarificări care au fost făcute de Agenția Națională pentru Protecția Mediului la finalul lunii august. Toate acestea au dus la decalarea termenului prevăzut inițial de către Primăria Municipiului București”, mai subliniază PMB. Într-un Comunicat ca răspuns la numite acuzaţii aduse de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, care a declarat, marți, că Bucureștiul are „probleme grave de mediu” pe care Primăria Generală a Capitalei trebuie să le rezolve, pentru că are pârghiile necesare și responsabilitatea să o facă(.PMB)

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.