vineri, noiembrie 22, 2024

Clarificări privind stadiul rezolvării problemelor de mediu ale Bucureştiului

„Primarul General, Gabriela Firea, este nu doar foarte interesat de problemele de mediu ale Municipalității, ci a și întreprins acțiuni concrete. Acestea sunt menite să recupereze perioadele de timp pierdute, precum și să ofere soluții concrete și rapide problemelor de mediu presante”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

park

„După cum se știe, în ultima săptămână programul primarului general a fost dedicat rezolvării situației generate de conflictul ELCEN-RADET, în ziua stabilită pentru întâlnirea cu ministrul Mediului, 13 septembrie, desfășurându-se la sediul Primăriei mai multe întâlniri pe această temă arzătoare.

În ceea ce privește problema lipsei pistelor de biciclete în București, în comunicatul citat se menționează că Firea este primar al Capitalei din luna iunie, iar în aproximativ trei luni a fost demarat proiectul realizării pistelor, aflat în acest moment în desfășurare.

Totodată, PMB face referire și la studiul privind calitatea aerului.

„Măsurile propuse prin Studiul de calitatea aerului au făcut obiectul prezentării ca exemplu de bună practică în cadrul întâlnirilor pe care le-au avut reprezentanții Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor cu autoritățile locale din țară. Planurile de Calitate a Aerului nu puteau fi întocmite fără metodologia de elaborare a acestora, metodologie care a fost aprobată prin Hotărârea Guvernului României nr. 257/15.04.2015 și fără a cunoaște încadrarea Municipiului București în tipul regimul de gestionare a poluanților. Încadrarea pe tip de regim de gestionare a poluanților pentru Municipiul București a fost comunicată de către autoritatea publică centrală pentru protecția mediului în data de 23.09.2015, în baza Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 1206/2015 pentru aprobarea listelor cu unitățile administrativ-teritoriale întocmite în urma încadrării în regimuri de gestionare a ariilor din zonele și aglomerările prevăzute în anexa nr. 2 la Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului, publicat în Monitorul Oficial nr. 682/08.09.2015”, a precizat PMB.

Acțiunile propuse prin Planurile de calitate a aerului vor fi publicate pe site-ul PMB, la secțiunea Servicii/Mediu, subsecțiunea Planuri de calitate a aerului în municipiul București în vederea consultării opiniei publice până la finalul lunii septembrie 2016.

„Deoarece avizarea Planurilor de calitate a aerului se face în baza criteriilor de avizare primite de Primăria Municipiului București în luna august 2016 de la Agenția pentru Protecția Mediului București, documentul care reprezintă Planul final de calitate a aerului necesită introducerea inclusiv a datelor de modelare matematică privind emisiile de poluanți pentru scenariul de referință și scenariul de predicție al efectului măsurilor cuprinse în plan. Elaborarea acestor modele matematice a presupus clarificări privind conținutul noțiunilor solicitate prin Metodologia de elaborare a planurilor, clarificări care au fost făcute de Agenția Națională pentru Protecția Mediului la finalul lunii august. Toate acestea au dus la decalarea termenului prevăzut inițial de către Primăria Municipiului București”, mai subliniază PMB. Într-un Comunicat ca răspuns la numite acuzaţii aduse de Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, care a declarat, marți, că Bucureștiul are „probleme grave de mediu” pe care Primăria Generală a Capitalei trebuie să le rezolve, pentru că are pârghiile necesare și responsabilitatea să o facă(.PMB)

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.