vineri, aprilie 26, 2024

Christine Lagarde: „Într-o zi ar putea fi o altă criză”

Directorul general al FMI nu exclude o altă criză financiară.

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a afirmat că nu ar exclude izbucnirea unei alte crize financiare, afirmând că recentele declarații ale președintelui Rezervei Federale a SUA, Janet Yellen, ar putea fi premature, transmite CNBC.

„Într-o zi ar putea fi o altă criză”, a declarat marți Lagarde pentru CNBC, în marja unei conferințe organizată de FMI și Banca Centrală a Croației, la Dubrovnik.

Declarațiile lui Lagarde vin după ce Yellen a afirmat că nu se așteaptă să vadă pe durata vieții ei o altă criză financiară.

„Intenționez să am o viață îndelungată, și sper că și Yellen, deci nu aș paria în mod absolut pe asta, deoarece există procese ciclice pe care le-am văzut în ultimul deceniu și nu aș exclude asta”, a apreciat Lagarde.

Oficialul FMI a remarcat lipsa de predictibilitate a crizelor financiare și a explicat că miniștrii de Finanțe și autoritățile ar trebui să acționeze cu prudență, pregătindu-se pentru astfel de evenimente.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.