joi, iunie 8, 2023

China a organizat reeducarea prin detenția în masă a musulmanilor, invocând “virusul” de gândire

Studenții musulmani din China s-au întors acasă ca să afle că familiile lor au fost plasate în campusuri de “instruire” din cauza “gândurilor nesănătoase”, a dezvăluit The New York Times, după ce au primit 400 de pagini cu documente ale oficialilor chinezi.

„Indiferent de vârstă, oricine a fost infectat de extremismul religios trebuie reeducat”. Aceasta este obligația înscrisă într-un ghid redactat după modelul întrebare-răspuns. Oficialii locali sunt obligați să răspundă astfel la întrebările adresate de studenții îngrijorați.

Oficialii locali au fost instruiți să se întâlnească cu studenții la sosire pentru a le explica că rudele lor sunt suspecte de extremism islamic și că au fost reținuți „pentru binele lor”, se arată în documente.

„Eliberarea lor este posibilă numai atunci când „virusul ”din gândirea lor este eradicat”

Conform ghidului, oficialii chinezi trebuie să informeze elevii că familiile lor „se află într-o școală de instruire înființată de guvern pentru a urma o pregătire sistematică colectivă”.

Se estimează că în jur de un milion de persoane din minorități etnice din China au fost reținute și trimise  în tabere pentru reeducare, deși se vehiculează că cifra totală ar putea fi mult mai mare.

Tinerii sunt sfătuiți să nu mai insiste, deoarece famiile lor sunt pe mâini buni, chiar dacă aceștia nu își pot părăsi „școlile” și nu pot fi vizitați.

„Pregătirea pentru perioada lor de studiu este gratuită, la fel și costurile alimentare și de viață”, au fost înștiințați tineri.

Cu toate acestea, dacă un student  este insistent, răspunsurile la întrebările pe care le pune  devin dure, a explicat The New York Times. Mulți tineri muslumani din Xinjiang merg la universitatea din afara regiunii, unde s-a creat o comunitate de musulmani.

Suedia a îndeplinit condițiile Turciei pentru a intra în NATO. Iată noua lege împotrivaterorismului

„Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a terorismului pe 1 iunie, respectăm ultima parte a acordului nostru cu Turcia”, scrie oficial.

Lira turcească a scăzut la un nou nivel record

Erdoğan și-a anunțat noul cabinet în weekend și l-a numit Ministru de Finanțe pe Mehmet Șimşek, un fost vicepremier care este bine privit de investitorii străini. Şimşek a spus ulterior că politica economică trebuie să revină la un teren „raţional”.

Ionuț Cojocaru despre alegerile din Turcia: „Regimurile politice nu s-au schimbat prin alegeri, ci prin lovituri de stat sau prin revoluții.”

Alegerile din Turcia, care au fost considerate cele mai importante alegerile din 2023, au luat sfârșit. Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% continuându-şi guvernarea de peste 20 de ani. Însă, întrebările legate despre viitorul Turciei continuă.

25 la sută, limita de creștere a chiriilor: 400 de mii de case sunt goale în Istanbul

Consultanții imobiliari mai raportează că în Istanbul există 400 de mii de „case fantomă”, conform calculelor lor bazate pe facturile de apă.

Kılıçdaroğlu a respins cererea lui İmamoğlu de a iniția schimbarea în cadrul partidului

Renumitul jurnalist İsmail Saymaz a declarat că primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu i-a cerut principalului lider al Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, să fie un pionier al schimbării în cadrul partidului, dar Kılıçdaroğlu a respins această cerere.

Noul cabinet al lui Erdogan. Un pas către democrație? „Cu profesioniști, în loc de clovni”

Cabinetul lui Erdogan a fost considerat de mulți observatori, jurnaliști și utilizatori ai rețelelor sociale ca fiind o manevră strategică a lui Erdoğan de a-și îmbunătăți imaginea, prezentându-se ca fiind „democrați”.

Mircea Lucescu, pe agenda lui Fenerbahçe. A luat decizia!

Fenerbahçe, care și-a început căutarea unui nou antrenor, i-a făcut o ofertă lui Mircea Lucescu. Însă, acesta a decis să rămână la Dynamo Kiev. Selecționerul român are contract cu clubul până în 2024.

Lira turcească a scăzut la nivel record, în ciuda numirii noului Ministru de Finanțe

Lira Turciei a scăzut luni cu aproape 1% în tranzacțiile și a atins un nou record, conform Reuters. Lira...