joi, mai 13, 2021

China a organizat reeducarea prin detenția în masă a musulmanilor, invocând “virusul” de gândire

Studenții musulmani din China s-au întors acasă ca să afle că familiile lor au fost plasate în campusuri de “instruire” din cauza “gândurilor nesănătoase”, a dezvăluit The New York Times, după ce au primit 400 de pagini cu documente ale oficialilor chinezi.

„Indiferent de vârstă, oricine a fost infectat de extremismul religios trebuie reeducat”. Aceasta este obligația înscrisă într-un ghid redactat după modelul întrebare-răspuns. Oficialii locali sunt obligați să răspundă astfel la întrebările adresate de studenții îngrijorați.

Oficialii locali au fost instruiți să se întâlnească cu studenții la sosire pentru a le explica că rudele lor sunt suspecte de extremism islamic și că au fost reținuți „pentru binele lor”, se arată în documente.

„Eliberarea lor este posibilă numai atunci când „virusul ”din gândirea lor este eradicat”

Conform ghidului, oficialii chinezi trebuie să informeze elevii că familiile lor „se află într-o școală de instruire înființată de guvern pentru a urma o pregătire sistematică colectivă”.

Se estimează că în jur de un milion de persoane din minorități etnice din China au fost reținute și trimise  în tabere pentru reeducare, deși se vehiculează că cifra totală ar putea fi mult mai mare.

Tinerii sunt sfătuiți să nu mai insiste, deoarece famiile lor sunt pe mâini buni, chiar dacă aceștia nu își pot părăsi „școlile” și nu pot fi vizitați.

„Pregătirea pentru perioada lor de studiu este gratuită, la fel și costurile alimentare și de viață”, au fost înștiințați tineri.

Cu toate acestea, dacă un student  este insistent, răspunsurile la întrebările pe care le pune  devin dure, a explicat The New York Times. Mulți tineri muslumani din Xinjiang merg la universitatea din afara regiunii, unde s-a creat o comunitate de musulmani.

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.