joi, martie 28, 2024

China a organizat reeducarea prin detenția în masă a musulmanilor, invocând “virusul” de gândire

Studenții musulmani din China s-au întors acasă ca să afle că familiile lor au fost plasate în campusuri de “instruire” din cauza “gândurilor nesănătoase”, a dezvăluit The New York Times, după ce au primit 400 de pagini cu documente ale oficialilor chinezi.

„Indiferent de vârstă, oricine a fost infectat de extremismul religios trebuie reeducat”. Aceasta este obligația înscrisă într-un ghid redactat după modelul întrebare-răspuns. Oficialii locali sunt obligați să răspundă astfel la întrebările adresate de studenții îngrijorați.

Oficialii locali au fost instruiți să se întâlnească cu studenții la sosire pentru a le explica că rudele lor sunt suspecte de extremism islamic și că au fost reținuți „pentru binele lor”, se arată în documente.

„Eliberarea lor este posibilă numai atunci când „virusul ”din gândirea lor este eradicat”

Conform ghidului, oficialii chinezi trebuie să informeze elevii că familiile lor „se află într-o școală de instruire înființată de guvern pentru a urma o pregătire sistematică colectivă”.

Se estimează că în jur de un milion de persoane din minorități etnice din China au fost reținute și trimise  în tabere pentru reeducare, deși se vehiculează că cifra totală ar putea fi mult mai mare.

Tinerii sunt sfătuiți să nu mai insiste, deoarece famiile lor sunt pe mâini buni, chiar dacă aceștia nu își pot părăsi „școlile” și nu pot fi vizitați.

„Pregătirea pentru perioada lor de studiu este gratuită, la fel și costurile alimentare și de viață”, au fost înștiințați tineri.

Cu toate acestea, dacă un student  este insistent, răspunsurile la întrebările pe care le pune  devin dure, a explicat The New York Times. Mulți tineri muslumani din Xinjiang merg la universitatea din afara regiunii, unde s-a creat o comunitate de musulmani.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.