vineri, mai 24, 2024

China a organizat reeducarea prin detenția în masă a musulmanilor, invocând “virusul” de gândire

Studenții musulmani din China s-au întors acasă ca să afle că familiile lor au fost plasate în campusuri de “instruire” din cauza “gândurilor nesănătoase”, a dezvăluit The New York Times, după ce au primit 400 de pagini cu documente ale oficialilor chinezi.

„Indiferent de vârstă, oricine a fost infectat de extremismul religios trebuie reeducat”. Aceasta este obligația înscrisă într-un ghid redactat după modelul întrebare-răspuns. Oficialii locali sunt obligați să răspundă astfel la întrebările adresate de studenții îngrijorați.

Oficialii locali au fost instruiți să se întâlnească cu studenții la sosire pentru a le explica că rudele lor sunt suspecte de extremism islamic și că au fost reținuți „pentru binele lor”, se arată în documente.

„Eliberarea lor este posibilă numai atunci când „virusul ”din gândirea lor este eradicat”

Conform ghidului, oficialii chinezi trebuie să informeze elevii că familiile lor „se află într-o școală de instruire înființată de guvern pentru a urma o pregătire sistematică colectivă”.

Se estimează că în jur de un milion de persoane din minorități etnice din China au fost reținute și trimise  în tabere pentru reeducare, deși se vehiculează că cifra totală ar putea fi mult mai mare.

Tinerii sunt sfătuiți să nu mai insiste, deoarece famiile lor sunt pe mâini buni, chiar dacă aceștia nu își pot părăsi „școlile” și nu pot fi vizitați.

„Pregătirea pentru perioada lor de studiu este gratuită, la fel și costurile alimentare și de viață”, au fost înștiințați tineri.

Cu toate acestea, dacă un student  este insistent, răspunsurile la întrebările pe care le pune  devin dure, a explicat The New York Times. Mulți tineri muslumani din Xinjiang merg la universitatea din afara regiunii, unde s-a creat o comunitate de musulmani.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri.