sâmbătă, aprilie 20, 2024

3 companii și 2 turci sancționați pentru că au făcut afaceri cu Statul Islamic

Statele Unite au impus, luni, sancțiuni pentru trei companii și două persoane care operează în Siria, Turcia, Golful și Europa pentru furnizarea de sprijin financiar și logistic a Statului Islamic, a raportat Reuters.

Firmele din provincia turcească Şanlıurfa, de la graniția cu Siria, Sahloul, care se ocupă cu schimbul valutar, Al-Sultan, care transferă bani și ACL Import-Export au fost vizate pentru a oferi sprijin financiar și logistic statului islamic, la fel și resortisanții turci Ismail Bayaltun și fratele său, Ahmet Bayaltun.

Într-un raport, dezvăluit de ziarista Muyesser Yildiz, securitatea turcă, MIT, în 2015 a avertizat Ministrul Comerțului asupra activităților fraților Bayaltun.

„În 25 iunie 2015, cei doi frați au exportat către Statul Islamic, 144 de tone de pigment din China, care, conform celor doi frați, poate fi folosit pentru producerea materialelor explosive”, se arată în articolul publicat de ziarista Muyesser Yildiz.

Obiectivele au fost enumerate sub un ordin executiv care impune sancțiuni teroriștilor și celor care le-a oferit asistență sau sprijin. Sancțiunile interzic părților implicate să mai facă afaceri cu Statul Islamic.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.