miercuri, februarie 21, 2024

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Consiliul de Medicină Legală (ATK) din Turcia a emis un raport care consideră o femeie kurdă în vârstă de 81 de ani, cu dizabilități grave și probleme de sănătate, aptă să-și ispășească pedeapsa cu închisoarea, conform Stokcholm Center for Freedom

Makbule Özer, care suferă de astm și dificultăți de respirație și care are mobilitate limitată la genunchi, glezne și încheieturi, a fost dusă luni de către familie la închisoare.

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

În septembrie 2022, executarea pedepsei ei a fost amânată cu un an la îndemnul ATK.

Legislația împotriva terorismului

Legislația împotriva terorismului este, de asemenea, criticată pe scară largă pentru că permite prea mult spațiu pentru interpretare. În ultimii ani, ATK, agenția consultată pentru expertiza sa medicală în cazurile deținuților bolnavi, a fost acuzată de complicitate la detenția continuă a deținuților bolnavi, cu rapoartele sale îndoielnice care i-au găsit pe deținuții bolnavi apți să rămână după gratii.

Susținători proeminenți turci pentru drepturile omului au acuzat instituția că și-a pierdut independența față de guvern.

Istoric

Începând cu anii 1980, regiunile de sud-est și de est ale Turciei, predominant kurde, au fost scena unui conflict armat între forțele de securitate și Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), un grup militant desemnat ca organizație teroristă de Turcia și de o mare parte a comunității internaționale.

Pe lângă faptul că a provocat moartea a zeci de mii de oameni, conflictul a avut implicații grave asupra situației drepturilor omului în zonele afectate, unde forțele de securitate și autoritățile au fost adesea criticate pentru abuzuri pe scară largă.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.