sâmbătă, septembrie 7, 2024

Carte album.Privire spre lumea copilăriei

Un eveniment literar inedit a avut loc la Senso( Bucureşti) Lansarea cărții – album ”Poți să fugi în papuci de turte dulci?”  de Carmen Firan, Art-work de Oana Maria Cajal. Prefața acestui volum publicat la editura ”Scrisul Românesc” și susținut de Catena este semnată de Andrei Codrescu care se afla la eveniment.

carmen firan”Poți să fugi în papuci de turte dulci? este o carte inedită, un manifest pentru copiii de toate vârstele, un apel la imaginație și empatie” – spune scriitoarea Carmen Firan, ”un remediu împotriva singurătății, fricii, absurdului, o terapie prin magia copilăriei salvate sau regăsite în poezie, imagine și poveste”.“Acest ghid prin sensurile niciodată pierdute ale copilăriei este o comoară… Este un măr din grădina ascunsă, o pasăre cu pene de veșnicie, un cer în care Micul Prinț zboară, o mare cu valuri line din St. John Perse, adunate aici cu fericire și oferite cu instrucțiuni spre a fi trăite. Arta Oanei Maria Cajal completează poeziile multi-dimensionale ale lui Carmen Firan într-o colaborare cu ceva înca nevăzut, o mină de aur. O carte aparte, – poate să fie animată, dramatizată, filmată și iubită, merită să fie extinsă și răspândită – o să delecteze generații!” – Andrei Codrescu

   Poezie și Artă, Artă și Poezie – Cuvântul și Imaginea trăiesc într-o simbioză surprinzătoare, asemeni Vieții și Visului, se redefinesc continuu și împreună își propun să creeze un univers al libertății totale, un univers împăcat, al iubirii și speranței.

Poți să fugi în papuci de turte dulci? de Carmen Firan, Oana Maria Cajal (Artwork), o invitaţie la copilărire, la visare, semnată de două autoare remarcabile care nu au uitat universul fermecat al copilăriei, acela din care se pot desprinde atâtea sensuri şi atâtea învăţăminte luminoase.

 

Un eveniment de excepţie într-o lume literară care a uitat de prea multe ori să-şi bucure publicul cititor cu  lucrări de calitate căci viitorii cititori ai cărţilor literaturii naţionale şi universlae, se formează doar din micii cititori care pot să înveţe ce înseamnă valoarea, calitatea literaturii dedicată lor.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Ionuț Cojocaru despre vacanța în Turcia. Traseu prin 8 orașe pentru pasionații de istorie și civilizația turcă

Ionuț Cojocaru, jurnalist și istoric specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, despre economia, cultura și istoria Turciei, schimbările pare le-a suferit turismul din Turcia și a împărtășește sfaturi pentru românii care vor să-și organizeze următoarea vacanță în Turcia.