vineri, decembrie 2, 2022

Belgia:Expoziție cu obiectele victimelor puciul eșuat din Turcia

Un muzeu a luat inițiativa de a crea o expoziție cu obiectele rămase după moartea cetățenilor turci în urma activităților de epurare pe care le-a procedat statul turc din 15 iulie 2016, a raportat turkeypurge.com

Muzeul Persecutaților, „Tenkil Müzesi” în limba turcă, a deschis o expoziție,vineri, în provincia Limburg, prin care colectează și expune obiecte aparținând victimelor epurării masive din Turcia. 

Expoziția va fi deschisă timp de 10 zile, timp în care peste 3000 de obiecte care spun povestea cetățenilor turci epurați, pot fi vizionate în sala expozițională din cadrul Ministerului Belgian de Justiție. 

Profesoară bolnavă de lupus, decedată după ce nu i s-au dat pastilele

O cămașă, o fustă și o cutie cu medicamente a profesoarei bolnave de lupus sunt expuse la muzeu.

În cadrul expoziției sunt și obiectele rămase în urma decesului profesoarei  Halime Gülsu, care a murit după ce nu i s-au administrat medicamentele  necesare.

Profesoare a fost închisă timp de 15 zile într-o celulă cu 21 de persoane, iar în acest timp femeia nu a primit tratamentul absolut necesar și vital pentru lupus.

Potrivit deputatului  Partidului Republicanului Poporului (CHP), Sezgin Tanrıkulu, din cauza problemelor de sănătate, femeia a fost dusă la Spitalul Orășănesc Mersin pe 25 aprilie, dar a fost trimisă înapoi la închisoare, unde a intrat în comă și a murit. 

Halime Gülsu s-a numărat printre femeile care au fost reținute pentru organizarea activităților de ajutorare a   familiilor persoanelor concediate prin decret în urma unei tentative de lovitură de stat.

Profesor de istorie,mort de atac de cord în închisoare

Ochelarii sparți, un bilețel și un ceas al profesorului decedat sunt expuse la muzeu.

Gökhan Açıkkollu, un profesor de istorie, a murit în urma unui atac de cord în timp ce era după grati pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen.

Profesorul de informatică a pierdut lupta cu cancerul 

Hainele și o pereche de încălțăminte ale profesorului decadat în urma cancerului.

Un tricou și o pereche de încălțăminte care au aparținut lui Ahmet Turan Özcerit, un profesor de informatică educat în Marea Britanie, care a murit de cancer la ficat în februarie 2018, fac parte din expoziția muzeului.

Özcerit și-a obținut diplomele de master și doctorat  la Universitatea Sussex din Marea Britanie înainte de a începe să lucreze la Universitatea Sakarya Facultatea de Informatica. El a fost profesor asociat la Universitatea Sakarya când guvernul l-a demis și închis pentru legăturile cu mișcarea Gulen, la 1 septembrie 2016.

Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar  peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după  lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.