sâmbătă, martie 6, 2021

Belgia:Expoziție cu obiectele victimelor puciul eșuat din Turcia

Un muzeu a luat inițiativa de a crea o expoziție cu obiectele rămase după moartea cetățenilor turci în urma activităților de epurare pe care le-a procedat statul turc din 15 iulie 2016, a raportat turkeypurge.com

Muzeul Persecutaților, „Tenkil Müzesi” în limba turcă, a deschis o expoziție,vineri, în provincia Limburg, prin care colectează și expune obiecte aparținând victimelor epurării masive din Turcia. 

Expoziția va fi deschisă timp de 10 zile, timp în care peste 3000 de obiecte care spun povestea cetățenilor turci epurați, pot fi vizionate în sala expozițională din cadrul Ministerului Belgian de Justiție. 

Profesoară bolnavă de lupus, decedată după ce nu i s-au dat pastilele

O cămașă, o fustă și o cutie cu medicamente a profesoarei bolnave de lupus sunt expuse la muzeu.

În cadrul expoziției sunt și obiectele rămase în urma decesului profesoarei  Halime Gülsu, care a murit după ce nu i s-au administrat medicamentele  necesare.

Profesoare a fost închisă timp de 15 zile într-o celulă cu 21 de persoane, iar în acest timp femeia nu a primit tratamentul absolut necesar și vital pentru lupus.

Potrivit deputatului  Partidului Republicanului Poporului (CHP), Sezgin Tanrıkulu, din cauza problemelor de sănătate, femeia a fost dusă la Spitalul Orășănesc Mersin pe 25 aprilie, dar a fost trimisă înapoi la închisoare, unde a intrat în comă și a murit. 

Halime Gülsu s-a numărat printre femeile care au fost reținute pentru organizarea activităților de ajutorare a   familiilor persoanelor concediate prin decret în urma unei tentative de lovitură de stat.

Profesor de istorie,mort de atac de cord în închisoare

Ochelarii sparți, un bilețel și un ceas al profesorului decedat sunt expuse la muzeu.

Gökhan Açıkkollu, un profesor de istorie, a murit în urma unui atac de cord în timp ce era după grati pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen.

Profesorul de informatică a pierdut lupta cu cancerul 

Hainele și o pereche de încălțăminte ale profesorului decadat în urma cancerului.

Un tricou și o pereche de încălțăminte care au aparținut lui Ahmet Turan Özcerit, un profesor de informatică educat în Marea Britanie, care a murit de cancer la ficat în februarie 2018, fac parte din expoziția muzeului.

Özcerit și-a obținut diplomele de master și doctorat  la Universitatea Sussex din Marea Britanie înainte de a începe să lucreze la Universitatea Sakarya Facultatea de Informatica. El a fost profesor asociat la Universitatea Sakarya când guvernul l-a demis și închis pentru legăturile cu mișcarea Gulen, la 1 septembrie 2016.

Aproximativ 500.000 de persoane au fost supuse urmăririi penale după puciul eșuat, potrivit Ministerului Justiției, iar  peste 30.000 de adepți Gülen se află după gratii.Mai mult, peste 700 de copii cu vârsta sub 6 ani își însoțesc mamele în închisoare și trăiesc în condiții precare.

Mai multe rapoarte internaționale indică faptul că incidentele de tortură și de tratamente rele au fost în creștere după  lovitura de stat eșuată din 2016, în centrele de detenție turcești.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...