joi, noiembrie 21, 2024

Aung San Suu Kyi neagă genocidul minorității rohingya în audierile de la Haga

Președintele Myanmarului, Aung San Suu Kyi a negat acuzațiile de genocid în audierile de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, a informat euronews.com

Aung San Suu Kyi este audiată la Haga timp de trei zile, ca urmare a acuzațiilor formulate de Gambia pentru acțiunile de “curățare etnică” asupra cetățenilor musulmani din zona Rohingya.

Oficialul a insistat că orice acțiune juridică internațională ar submina procedurile în propria țară, declarând că are o mare empatie pentru minoritatea rohingya.

Aung San Suu Ky a fost laureata Nobelului Păcii în 1991 conduce delegaţia birmană la Curte, cu sediul la Haga, pentru a-şi apăra ea însăşi ţara, majoritar budistă, inculpată din cauza masacrării şi persecutării rohingya.

Din 2017, aproximativ 740.000 de rohingya s-au refugiat în această ţară vecină, Myanmarului din calea atrocităţilor armatei birmane şi miliţiilor budiste, catalogate drept ”genocid” de către anchetatorii ONU.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.