27.6 C
București
vineri, septembrie 25, 2020

Atac cu cuţitul la Paris, revendicat de Statul Islamic

Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, înainte să fie împușcat mortal de polițiști. Atacul a avut loc în apropiere de Opera Garnier din Paris. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane, înainte ca poliția să intervină. (rue Monsigny) o zonă foarte frecventată de turişti cu multe teatre,restaurante şi baruri, mai cu seamă sâmbăta seara.Presa scrie că două persoane au fost ucise, printre care și atacatorul, iar alte opt au fost rănite.

Martorii vorbesc de momente de panică şi descriu cum oamenii, speriaţi, au început să fugă de pe stradă pentru a se ascunde în restaurante.

paris (2)

Ministrul francez de interne, Gerard Collomb, nu a întârziat să salute „sângele rece şi reacţia rapidă a forţelor de ordine care l-au neutralizat pe atacator. Gândurile mele se îndreaptă spre victimele acestui act odios”, a scris el pe Twitter.

Primul ministru Edouard Philippe,s-a deplasat sâmbătă seara la comisariatul de poliţie din arondismentul al III-lea şi a salutat excepţionala reactivitate a forţelor de ooliţie asigurând totodată că Franţa este determinată să nu cedeze în faţa ameninţărilor pe care teroriştii le exercită asupra ţării.Un important dispozitiv de poliţie a fost desfăşurat în zona atacului.Bărbatul ar fi strigat „Allah Akbar” în timp ce își ataca victimele cu cuțitul.

http://www.journaldemontreal.com/2018/05/12/une-attaque-au-couteau-a-fait-plusieurs-blesses-a-paris

http://www.bfmtv.com/mediaplayer/video/attaque-au-couteau-a-paris-ce-que-l-on-sait-a-22h45-1071735.html

 

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.