duminică, decembrie 4, 2022

Apelul farmaciştii din Turcia: „Este de datoria noastră să avertizăm publicul în fața crizei agravante”

Asociația Farmacistilor din Turcia (TEB) a cerut guvernului să-și actualizeze politicile de preț al medicamentelor, invocând incapacitatea acestora de a furniza medicamente pacienților din cauza scăderii record a lirei turcești, conform Ahval News. 

Farmaciştii nu pot procura medicamente pe fondul scăderii lirei, în timp ce preţurile farmaceutice, stabilite de statul turc, rămân fixate la 4,57 lire pe moneda europeană.

„Decalajul dintre tariful actual și cel fix se mărește treptat, iar numărul medicamentelor care nu pot fi găsite pe piață crește pe zi ce trece. Turcia este într-o criză serioasă de pastile.Este de datoria noastră să avertizăm publicul în fața crizei agravante, deoarece suntem obligați să protejăm sănătatea publică. Farmaciștii nu sunt responsabili pentru criza medicamentelor”, susțin reprezentații TEB, adăugând că decretul guvernului privind prețurile medicamentelor nu a fost actualizat de 14 ani.

Prețurile medicamentelor din Turcia sunt stabilite de guvern, care utilizează ceea ce el numește un sistem de „preț de referință” pentru a stabili costurile medicamentelor, pe baza celor mai mici prețuri de vânzare din cinci țări ale Uniunii Europene.

Moneda turcă a pierdut 50 la sută din valoare în ultimele nouă luni. Pe 17 noiembrie, 1 dolar a ajuns la un nou nivel istoric, la 10.43 lire turcești. 

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.