joi, decembrie 3, 2020

Ankara:Investigații pentru postări pe rețelele de socializare despre cutremurul din Elazig

Autoritățiile din Ankara investighează zeci de oameni pentru postările „provocatoare” de pe rețelele de socializare despre cutremurul din provincia Elazıg, din estul Turciei, la 24 ianuarie, a informat Huriyetdaily.com

Parchetul de la Ankara cercetează 50 de persoane sub acuzații de „răspândire a fricii și a panicii” și a „insultării poporului turc, a republicii turce și a instituțiilor de stat” prin postarea unor  imagini false despre cutremur pe rețelele de socializare.

Autoritățile turce au încheiat eforturile de salvare

Într-o conferință de presă, ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a comunicat că 24.000 de corturi au fost furnizate, asemeni 1.000 de adăposturi de containere și au fost date fonduri pentru repararea clădirilor deteriorate. Mai mult, eforturile de salvare a oamenilor s-au încheiat pe 24 ianurie. 

Conform autorităților turce, 41 de oameni au murit în urma cutremurului, iar 86 de răniți sunt încă tratați în spitale din care 18 dintre ei în secții de terapie intensivă.

Până în prezent, două persoane din provincia Gaziantep au fost deja reținute pentru postările lor de pe rețelele de socializare despre cutremur.

Legătura turcilor cu pisicile, surprinsă într-o galerie de artă din Japonia

O fotografă din Japonia a făcut o expoziție de artă cu fotografii ale pisicilor din Turcia.

Medicamente false pentru COVID-19 circulă în Turcia

O companie farmaceutică din California a tras un semnal de alarmă asupra medicamentelor care pretind că sunt pentru COVID-19.

Turcia: Bebeluș testat pozitiv cu COVID-19 a murit pe holurile spitalului

Mătușa lui Safiye Akdağ a povestit că bebelușul a fost dus la spital de trei ori, cu febră și probleme respiratorii, dar trimis acasă de fiecare dată după administrarea medicamentelor.

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.

1 decembrie,102 de ani de la Marea Unire. Cum serbează românii în pandemie

În urmă cu 102, Adunarea Naţională a Românilor a fost convocată la Alba-iulia, pentru a finaliza hotărârea de unire a tuturor românilor din Transilvania, Banat, Basarabia și Bucovina.

Turcia: Costul cumpărării unei case a crescut drastic

Costul cumpărării unei noi case în Turcia prin intermediul unei ipoteci a crescut drastic în ultimele săptămâni, după ce banca centrală a înăsprit politica monetară pentru a preveni repetarea unei crize valutare în 2018.

10.000 de cărți și 1.000 de tablete pentru elevii defavorizați: “Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,,

Lumina Instituții de Învățământ din România demarează campania ,,Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,, pentru a ajuta elevi defavorizați din zonele rurale.

Turcia: 1 persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19

Directorul medicilor de familie din Turcia (TTB), Nuri Seha Yüksel a explicat într-o conferință online, că datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că o persoană moare din cauza COVID-19 la fiecare 10 minute.