miercuri, septembrie 27, 2023

Ankara:Investigații pentru postări pe rețelele de socializare despre cutremurul din Elazig

Autoritățiile din Ankara investighează zeci de oameni pentru postările „provocatoare” de pe rețelele de socializare despre cutremurul din provincia Elazıg, din estul Turciei, la 24 ianuarie, a informat Huriyetdaily.com

Parchetul de la Ankara cercetează 50 de persoane sub acuzații de „răspândire a fricii și a panicii” și a „insultării poporului turc, a republicii turce și a instituțiilor de stat” prin postarea unor  imagini false despre cutremur pe rețelele de socializare.

Autoritățile turce au încheiat eforturile de salvare

Într-o conferință de presă, ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a comunicat că 24.000 de corturi au fost furnizate, asemeni 1.000 de adăposturi de containere și au fost date fonduri pentru repararea clădirilor deteriorate. Mai mult, eforturile de salvare a oamenilor s-au încheiat pe 24 ianurie. 

Conform autorităților turce, 41 de oameni au murit în urma cutremurului, iar 86 de răniți sunt încă tratați în spitale din care 18 dintre ei în secții de terapie intensivă.

Până în prezent, două persoane din provincia Gaziantep au fost deja reținute pentru postările lor de pe rețelele de socializare despre cutremur.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.