vineri, aprilie 8, 2022

Ankara: Palatul lui Erdogan consumă 60.000 de lire pe zi doar pentru curent

Palatul prezidențial al președintelui Recep Tayyip Erdoğan din Ankara consumă zilnic 60.000 de lire turcești doar pe electricitate, conform partidului din opoziție, CHP, citat de Duvar English.

Factura la curent a palatului a intrat în discuție după ce liderul CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, i-a spus președintelui să stingă luminile din cele 150 de camere ale reședinței sale într-o postare pe contul său de Twitter.

„Oamenii nu pot ține pasul cu pompa ta”, a scris Kılıçdaroğlu Erdoğan, după ce președintele a afirmat că Turciei a intrat într-o nouă eră dificilă din punct de vedere financiar.

Factura electrică zilnică a palatului este în medie de 60.000 de lire turcești(6000 de euro) care se ridică la 21,6 milioane de lire anual și este egală cu energia electrică utilizată în sute de districte ale orașului, a declarat adjunctul CHP din Istanbul, Gürsel Tekin.

„Experții spun că această sumă este egală cu media totală a energiei electrice utilizate în 17.000 de case.Acești bani ar putea acoperi cheltuielile de bază pentru 250.000 de oameni pe o lună întreagă”, subliniază Tekin.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.