vineri, ianuarie 7, 2022

Ankara: Palatul lui Erdogan consumă 60.000 de lire pe zi doar pentru curent

Palatul prezidențial al președintelui Recep Tayyip Erdoğan din Ankara consumă zilnic 60.000 de lire turcești doar pe electricitate, conform partidului din opoziție, CHP, citat de Duvar English.

Factura la curent a palatului a intrat în discuție după ce liderul CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, i-a spus președintelui să stingă luminile din cele 150 de camere ale reședinței sale într-o postare pe contul său de Twitter.

„Oamenii nu pot ține pasul cu pompa ta”, a scris Kılıçdaroğlu Erdoğan, după ce președintele a afirmat că Turciei a intrat într-o nouă eră dificilă din punct de vedere financiar.

Factura electrică zilnică a palatului este în medie de 60.000 de lire turcești(6000 de euro) care se ridică la 21,6 milioane de lire anual și este egală cu energia electrică utilizată în sute de districte ale orașului, a declarat adjunctul CHP din Istanbul, Gürsel Tekin.

„Experții spun că această sumă este egală cu media totală a energiei electrice utilizate în 17.000 de case.Acești bani ar putea acoperi cheltuielile de bază pentru 250.000 de oameni pe o lună întreagă”, subliniază Tekin.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.