vineri, ianuarie 7, 2022

Ankara: Două olandeze, membre ale organizației ISIS reținut de poliție

Două văduve de origine olandeză venite ilegal din Siria,împreună cu copiii lor, au fost reținute de Poliția din Ankara, transmite agenția pro-guvernamentală, Anadolu.

Kaoutar S. și Fatima H., vâduve ale doi membrii ISIS au venit cu doi copii, respectiv unul, la Ambasada Olandei din Turcia, după ce au trecut ilegal granița cu Turcia, pentru a se întoarce în țara natală.

În urma contactării autorităților turce de către Ambasada Olandei, echipajele antiteroristă a poliției din Ankara au reținut cele două femei. 
Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS.Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS.

Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS

“Olanda nu dorește să le primească în țară și pentru a preveni revenirea lor  s-au înaintat proceduri de anulare a cetățeniei“, scrie Anadolu Agency.

Potrivit monitorului oficial olandez,Fatimei care era membră a ISIS, i s-a revocat cetățenia olandeză, scrie portalul de știri gazeteduvar.com

Cele două femei vor fi trimise la centrul de imigrări.

Turcia insistă să trimită membrii ISIS în țările natale

Ministrul de interne turc, Suleyman Soylu, a declarat luni dimineață că, independent de faptul că cetățenia femeilor olandeze ar fi fost revocată, acestea nu vor rămâne în Turcia.

“Oficialii statelor europene spun că acești membrii trebuie să fie judecați unde se află, noi nu putem accepta acest lucru”, a subliniat Suleyman Soylu.

Mai mult, Suleyman Soylu a adăugat că 187 membrii ISIS se află momentan în grija autoritățile turce, unii dintre ei sunt plasați în cetrele pentru refugiați, iar alții se află în închisori.

Femeile au venit în Turcia în 2013, să se căsătorească cu doi membri ISIS , cu care s-au cunoscut pe internet. Apoi, femeile au trecut în Siria, ilegal, unde s-au căsătorit cu militanții. Soții celor două femei de cetățenie olandeze au murit, în urma unui atac aerian, respectiv, într-un accident rutier.


Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă