miercuri, august 31, 2022

Ankara: Două olandeze, membre ale organizației ISIS reținut de poliție

Două văduve de origine olandeză venite ilegal din Siria,împreună cu copiii lor, au fost reținute de Poliția din Ankara, transmite agenția pro-guvernamentală, Anadolu.

Kaoutar S. și Fatima H., vâduve ale doi membrii ISIS au venit cu doi copii, respectiv unul, la Ambasada Olandei din Turcia, după ce au trecut ilegal granița cu Turcia, pentru a se întoarce în țara natală.

În urma contactării autorităților turce de către Ambasada Olandei, echipajele antiteroristă a poliției din Ankara au reținut cele două femei. 
Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS.Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS.

Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS

“Olanda nu dorește să le primească în țară și pentru a preveni revenirea lor  s-au înaintat proceduri de anulare a cetățeniei“, scrie Anadolu Agency.

Potrivit monitorului oficial olandez,Fatimei care era membră a ISIS, i s-a revocat cetățenia olandeză, scrie portalul de știri gazeteduvar.com

Cele două femei vor fi trimise la centrul de imigrări.

Turcia insistă să trimită membrii ISIS în țările natale

Ministrul de interne turc, Suleyman Soylu, a declarat luni dimineață că, independent de faptul că cetățenia femeilor olandeze ar fi fost revocată, acestea nu vor rămâne în Turcia.

“Oficialii statelor europene spun că acești membrii trebuie să fie judecați unde se află, noi nu putem accepta acest lucru”, a subliniat Suleyman Soylu.

Mai mult, Suleyman Soylu a adăugat că 187 membrii ISIS se află momentan în grija autoritățile turce, unii dintre ei sunt plasați în cetrele pentru refugiați, iar alții se află în închisori.

Femeile au venit în Turcia în 2013, să se căsătorească cu doi membri ISIS , cu care s-au cunoscut pe internet. Apoi, femeile au trecut în Siria, ilegal, unde s-au căsătorit cu militanții. Soții celor două femei de cetățenie olandeze au murit, în urma unui atac aerian, respectiv, într-un accident rutier.


Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.