sâmbătă, mai 25, 2024

Ankara: Două olandeze, membre ale organizației ISIS reținut de poliție

Două văduve de origine olandeză venite ilegal din Siria,împreună cu copiii lor, au fost reținute de Poliția din Ankara, transmite agenția pro-guvernamentală, Anadolu.

Kaoutar S. și Fatima H., vâduve ale doi membrii ISIS au venit cu doi copii, respectiv unul, la Ambasada Olandei din Turcia, după ce au trecut ilegal granița cu Turcia, pentru a se întoarce în țara natală.

În urma contactării autorităților turce de către Ambasada Olandei, echipajele antiteroristă a poliției din Ankara au reținut cele două femei. 
Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS.Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS.

Olanda a anulat cetățenia membrilor ISIS

“Olanda nu dorește să le primească în țară și pentru a preveni revenirea lor  s-au înaintat proceduri de anulare a cetățeniei“, scrie Anadolu Agency.

Potrivit monitorului oficial olandez,Fatimei care era membră a ISIS, i s-a revocat cetățenia olandeză, scrie portalul de știri gazeteduvar.com

Cele două femei vor fi trimise la centrul de imigrări.

Turcia insistă să trimită membrii ISIS în țările natale

Ministrul de interne turc, Suleyman Soylu, a declarat luni dimineață că, independent de faptul că cetățenia femeilor olandeze ar fi fost revocată, acestea nu vor rămâne în Turcia.

“Oficialii statelor europene spun că acești membrii trebuie să fie judecați unde se află, noi nu putem accepta acest lucru”, a subliniat Suleyman Soylu.

Mai mult, Suleyman Soylu a adăugat că 187 membrii ISIS se află momentan în grija autoritățile turce, unii dintre ei sunt plasați în cetrele pentru refugiați, iar alții se află în închisori.

Femeile au venit în Turcia în 2013, să se căsătorească cu doi membri ISIS , cu care s-au cunoscut pe internet. Apoi, femeile au trecut în Siria, ilegal, unde s-au căsătorit cu militanții. Soții celor două femei de cetățenie olandeze au murit, în urma unui atac aerian, respectiv, într-un accident rutier.


Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.