miercuri, februarie 21, 2024

Anchetă după ce românii au pus bilețele în marmura din Hagia Sofia

Un bloc de marmură din Hagia Sofia s-a desprins după ce mai mult bilete scrise în limba română și ebraică care au fost băgate în perete, conform portalului turcesc, Sabah.

Dându-și seama că o piatră dintr-o porțiune de marmură a moscheii s-a desprins, administrația a fost uimită de ce au găsit.

Poliția, care a examinat perele în interiorul Moscheei Hagia Sofia, a dezvăluit că o piatră de aproximativ 30 de centimetri lățime și 10 centimetri lungime a fost îndepărtată și au fost ascunse în spatele unor pergamente și foi scrise.

5 bucăți de hârtie și un pergamente în ebraică cu poze interesante au fost reținute de polițiști. 

„Doamne, te rog din tot sufletul ca să-mi dezlegi toate farmecele și făcăturile și dușmanii de pe mine.( Elena) Dezleagă tot ce a fost legat și deschide tot ce a fost închis. Dezleagă-mi apartamentul ca să-l vând și cel de la Leava și de la Chișinău. Să am sănătate, bani, liniște și somn, liniște, fericire și numa bine și multe alte bune pe care le merităm,” scrie pe una dintre hârtii.

„Te rog, să ni se schimbe viața și să mergem înainte și să ne mișcăm din loc, să plecăm, să lucrăm, să avem iubire, pereche, copiii, păzire și numai șanse de bine și fericire. Noi merităm mai mult! Să ajungem la USA și să fiu cu Mihaela, Noah, Cristofer și să am greencardul și documentele, lucru, bani, fericire și viața deplină, pereche, sănătate, familie și numai bine,” se vede scris pe o altă hârtie.

Parchetul, care a demarat ancheta, a cerut Direcției Provinciale de Cultură și Turism să examineze dacă piesele erau sau nu artefacte istorice.

Pergamente scrise în ebraică găsite, după ce a căzut bucata de marmură.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.