joi, noiembrie 25, 2021

Anchetă după ce românii au pus bilețele în marmura din Hagia Sofia

Un bloc de marmură din Hagia Sofia s-a desprins după ce mai mult bilete scrise în limba română și ebraică care au fost băgate în perete, conform portalului turcesc, Sabah.

Dându-și seama că o piatră dintr-o porțiune de marmură a moscheii s-a desprins, administrația a fost uimită de ce au găsit.

Poliția, care a examinat perele în interiorul Moscheei Hagia Sofia, a dezvăluit că o piatră de aproximativ 30 de centimetri lățime și 10 centimetri lungime a fost îndepărtată și au fost ascunse în spatele unor pergamente și foi scrise.

5 bucăți de hârtie și un pergamente în ebraică cu poze interesante au fost reținute de polițiști. 

„Doamne, te rog din tot sufletul ca să-mi dezlegi toate farmecele și făcăturile și dușmanii de pe mine.( Elena) Dezleagă tot ce a fost legat și deschide tot ce a fost închis. Dezleagă-mi apartamentul ca să-l vând și cel de la Leava și de la Chișinău. Să am sănătate, bani, liniște și somn, liniște, fericire și numa bine și multe alte bune pe care le merităm,” scrie pe una dintre hârtii.

„Te rog, să ni se schimbe viața și să mergem înainte și să ne mișcăm din loc, să plecăm, să lucrăm, să avem iubire, pereche, copiii, păzire și numai șanse de bine și fericire. Noi merităm mai mult! Să ajungem la USA și să fiu cu Mihaela, Noah, Cristofer și să am greencardul și documentele, lucru, bani, fericire și viața deplină, pereche, sănătate, familie și numai bine,” se vede scris pe o altă hârtie.

Parchetul, care a demarat ancheta, a cerut Direcției Provinciale de Cultură și Turism să examineze dacă piesele erau sau nu artefacte istorice.

Pergamente scrise în ebraică găsite, după ce a căzut bucata de marmură.

CEDO acuză Turcia că nu a oferit accesul la ziar unui deținut

CEDO acuză Turcia că nu a oferit accesul la ziar unui deținut

CEDO condamnă Ankara să plătească peste 2 milioane de euro pentru 427 de procurori și judecători

CEDO condamnă Ankara să plătească peste 2 milioane de euro pentru 427 de procurori și judecători

Turcia ocupă primul loc printre țările care s-au îndepărtat de democrație în ultimul deceniu

Turcia are un „regim hibrid”, pe care îl clasifică drept nedemocratic, ceea ce înseamnă că țara are tendințe autoritare.

Germania:„Această poveste ar fi putut fi un film de la Hollywood”

Un ziar din Germania a povestit în paginile sale ancheta unui jurnalist turc care l-a găsit pe faimosul Reza Zarrab, care a dispărut în urmă cu 4 ani din Turcia,

Libertatea presei în Turcia: Peste 100 jurnalişti s-au prezentat în instanţă. 10 condamnaţi la închisoare în 3 luni.

102 jurnalişti s-au prezentat la audieri în procesele lor din Turcia din iulie până în septembrie, iar 10 dintre ei au fost condamnaţi la un total de aproape 40 de ani, potrivit unui raport al proiectului Expression Interrupted, citat de Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Acte necesare pentru a schimba 100 de dolari

Turcia: Acte necesare pentru a schimba 100 de dolari

România: Un filantrop turc a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier

România: Un filantrop turc a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier

Turcia ACUM. Lira scade la nivel record. Benzina atinge cote maxime. Turcii protestează pe străzi.

Lira Turciei a scăzut din nou, miercuri, către un minim record, după o prăbușire de 15% cu o zi mai devreme, când în doar câteva minute a atins 13.55 față de dolar și 15,01 față de euro.