17.6 C
București
vineri, septembrie 18, 2020

Ameninţarea Turcă.. Președintele Turciei avertizează cu reluarea operațiunii „Scutul Eufratului” în nordul Siriei

În timp ce lumea internaţională face scut comun şi solidar împotriva terorismului şi deplânge atentatele de la Londra, preşedintele turc ameninţă din nou kurzii.

„Nu vom discuta problema cu nimeni, ci vom lua propria decizie și vom lua problema în propriile mâini”, a declarat președintele Erdogan în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri la Istanbul.

El a invocat eventuala reluare a așa-numitei operațiuni „Euphrates Shield” („Scutul Eufratului”) în nordul Siriei în cazul lansării unui atac asupra teritoriului turc de către Partidul Uniunii Democrate (PYD) și aripa sa militară, Unitățile de protecție a poporului kurd (YPG).

Ankara califică cele două grupări ca susținătoare ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia și considerat organizație teroristă și de Statele Unite și de Uniunea Europeana, iar liderul partidului, Abdullah Ocalan, este în închisoare din 1999.

Armata turca a încheiat operațiunea „Euphrates Shield”, lansată în luna august a anului trecut, la sfârșitul lunii martie a.c..

Erdogan a spus că a vorbit despre aceasta chestiune—reluarea operațiunilor militare în nordul Siriei — atât cu oficialii ruși, cât și cu cei din SUA.

Mass-media turce au relatat sâmbătă că SUA au reaprovizionat cu echipament militar militanți PKK și PYD în nordul Siriei, într-un demers căruia Turcia i se opune.

Președintele american Donald Trump a aprobat luna trecută livrarea de sprijin militar pentru combatanții kurzi din Siria, întrucât lor le este atribuit un rol important în ofensiva asupra orașului Raqqa, centru de rezistență al Statului Islamic în Siria.

AGERPRES

 

 

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.