Personalități din mediul academic, economie, cultură și societatea civilă discută la București despre noul concept „Blockchain” cu unul dintre cei mai renumiți gânditori ai noii ere digitale.
Reuniunea de la Davos din 2017, desfășurată sub semnul celei de-a IV-a Revoluții Industriale, a introdus în scenă conceptul de “Blockchain”. Aceasta reprezintă o tehnologie bazată pe procese descentralizate, în rețele peer-to-peer, pe bază de criptare iar aplicabilitatea acoperă un spectru impresionant de domenii: servicii financiare, bănci și asigurări, mobilitate și transport, mediu și energie, administrație publică at large, management etc.
“Filozofia “blockchain” este considerată și o bază reală pentru viitoarele politici publice care își propun să implementeze măsuri preventive anticorupție, dar și consolidarea democrațiilor din toată lumea, tema fiind una dintre cele mai dezbătute la reuniunea din 2017 de la Davos”.
În contextul în care “blockchain” prefigurează trecerea de la ‘internet of information’, la ‘internet of value’, a avut loc vizita în România a lui Alexander Tapscott, co-autorul volumului ‘Blockchain Revolution’, cea mai vândută carte din lume pe acest subiect, și membru al Futures Council de pe lângă World Economic Forum.
Prin efectul cumulat, “Revoluția Blockchain” generează o nouă filozofie care are ca promisiune finală recuperarea încrederii, o societate morală și realizarea premizelor pentru democrația directă. Guverne, bănci centrale, mega instituții financiare, și mari corporații de software transformă deja acest concept în ‘produs’ disruptiv aplicat.
Prezența lui Alexander Tapscott în România se înscrie într-un efort global de a conecta ideile și liderii comunității transatlantice, un club din care face parte și România. După expunerile găzduite la Davos, la Comisia Europeană, la sediul Google, GoldmanSachs sau IBM, vizita lui Alexander Tapscott are obiectivul de a de a genera în România o dezbatere la nivel de elite a noului concept cu alonjă globală.
În cadrul vizitei în România este programată o expunere găzduită de Biblioteca Centrală Universitara Carol I la care sunt invitate personalități din mediul academic, administrație, economie, finanțe, cultură, societate civilă și media. Reuniunea are loc sub egida Clubului România.