sâmbătă, mai 4, 2024

Albumul violonistului Alexandru Tomescu : discul de muzică clasică al anului 2016 în România

Albumul „Bach to basics” al violonistului Alexandru Tomescu a fost desemnat discul de muzică clasică al anului 2016 în România, în cadrul campaniei Radio România Muzical „Votează discul de muzică clasică al anului 2016”, potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES.

Albumul, care a primit 5.546 de voturi din partea publicului, cuprinde, pe două discuri, integrala lucărilor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach.

„Este un disc care înseamnă foarte mult pentru mine, este foarte personal; în bookletul din interior veți regăsi o poezie scrisă de tatăl meu legată de Ciaccona (din Partita a II-a) de Bach”Alexandru TOMESCU

 

„Este un disc care înseamnă foarte mult pentru mine, este foarte personal; în bookletul din interior veți regăsi o poezie scrisă de tatăl meu legată de Ciaccona (din Partita a II-a) de Bach. Este un disc la care am muncit literalmente câțiva ani de zile pentru că am vrut să captez în el exact acea senzație pe care am avut-o la fiecare dintre concertele din turneul „Bach to basics” din 2013. Discul a fost înregistrat în 4 zile, am făcut 7 șnururi; nu are absolut niciun peticuț, fiecare notă de aici face parte dintr-o integrală Bach de peste două ore și jumătate”, spune Alexandru Tomescu, citat în comunicat.

 Campania „Votează discul de muzică clasică al anului” pune la dispoziția ascultătorilor Radio România Muzical un instrument online de sondare a popularității de care se bucură discurile noi prezentate de unicul post românesc de muzică clasică de-a lungul unui an.

 

În 2016, campania a ajuns la a patra ediție. Pe parcursul anului trecut au fost prezentate 102 albume.

cover_page_largeClasamentul primelor 10 discuri din campania „Votează discul de muzică clasică al anului 2016”, în ordinea descrescătoare a voturilor acordate de public, este: violonistul Alexandru Tomescu — albumul „Bach to basics”; violonistul Bogdan Văcărescu și pianistul Julian Jacobson — albumul „Violin and Piano Thrillers”; pianista Sânziana Mircea — albumul „Nihil Sine Deo”; pianista Alexandra Dariescu și Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijor Darrell Ang — albumul Ceaikovski; violonistul Ștefan Tarara și pianista Lora Vakova Tarara — albumul „The Sound of 20s”; violoncelistul Valentin Răduțiu și Orchestra de Cameră din Munchen, dirijor Stephan Frucht — concerte de Haydn, Mozart/ Cassado și Carl Philipp Emanuel Bach; violista Aida Carmen Soanea și pianistul Igor Kamenz — lucrări de Norbert von Hannenheim; pianistul Daniil Trifonov — albumul „Transcendental”; Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck — Simfoniile a V-a și a VII-a de Beethoven; Murray Perahia — Integrala Suitelor franceze de Johann Sebastian Bach.  Agerpres, Radio România Muzical

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.