luni, noiembrie 11, 2024

Albumul violonistului Alexandru Tomescu : discul de muzică clasică al anului 2016 în România

Albumul „Bach to basics” al violonistului Alexandru Tomescu a fost desemnat discul de muzică clasică al anului 2016 în România, în cadrul campaniei Radio România Muzical „Votează discul de muzică clasică al anului 2016”, potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES.

Albumul, care a primit 5.546 de voturi din partea publicului, cuprinde, pe două discuri, integrala lucărilor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach.

„Este un disc care înseamnă foarte mult pentru mine, este foarte personal; în bookletul din interior veți regăsi o poezie scrisă de tatăl meu legată de Ciaccona (din Partita a II-a) de Bach”Alexandru TOMESCU

 

„Este un disc care înseamnă foarte mult pentru mine, este foarte personal; în bookletul din interior veți regăsi o poezie scrisă de tatăl meu legată de Ciaccona (din Partita a II-a) de Bach. Este un disc la care am muncit literalmente câțiva ani de zile pentru că am vrut să captez în el exact acea senzație pe care am avut-o la fiecare dintre concertele din turneul „Bach to basics” din 2013. Discul a fost înregistrat în 4 zile, am făcut 7 șnururi; nu are absolut niciun peticuț, fiecare notă de aici face parte dintr-o integrală Bach de peste două ore și jumătate”, spune Alexandru Tomescu, citat în comunicat.

 Campania „Votează discul de muzică clasică al anului” pune la dispoziția ascultătorilor Radio România Muzical un instrument online de sondare a popularității de care se bucură discurile noi prezentate de unicul post românesc de muzică clasică de-a lungul unui an.

 

În 2016, campania a ajuns la a patra ediție. Pe parcursul anului trecut au fost prezentate 102 albume.

cover_page_largeClasamentul primelor 10 discuri din campania „Votează discul de muzică clasică al anului 2016”, în ordinea descrescătoare a voturilor acordate de public, este: violonistul Alexandru Tomescu — albumul „Bach to basics”; violonistul Bogdan Văcărescu și pianistul Julian Jacobson — albumul „Violin and Piano Thrillers”; pianista Sânziana Mircea — albumul „Nihil Sine Deo”; pianista Alexandra Dariescu și Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, dirijor Darrell Ang — albumul Ceaikovski; violonistul Ștefan Tarara și pianista Lora Vakova Tarara — albumul „The Sound of 20s”; violoncelistul Valentin Răduțiu și Orchestra de Cameră din Munchen, dirijor Stephan Frucht — concerte de Haydn, Mozart/ Cassado și Carl Philipp Emanuel Bach; violista Aida Carmen Soanea și pianistul Igor Kamenz — lucrări de Norbert von Hannenheim; pianistul Daniil Trifonov — albumul „Transcendental”; Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck — Simfoniile a V-a și a VII-a de Beethoven; Murray Perahia — Integrala Suitelor franceze de Johann Sebastian Bach.  Agerpres, Radio România Muzical

Nou record în Turcia: Cele mai multe cazuri de femicid înregistrate în ultimii 14 ani

Conform raportului Platformei We Will Stop Femicide pentru octombrie 2024, octombrie a marcat cel mai mare număr de feminicide înregistrate într-o singură lună din 2010.

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).

Erdogan vrea în Uniunea Europeană: „Nu există o explicație rezonabilă pentru blocarea procesului…”

Erdogan, vorbind la cel de-al cincilea summit al Comunității Politice Europene de la Budapesta, a vorbit despre importanța aderării Turciei la UE pentru pacea și siguranța Europei în urma unei game largi de provocări.

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Nou campus școlar inaugurat în Constanța. „Proiect de anvergură dedicat educației.”/„Entuziasm dublat de profesionalism și multă dedicare a fost temelia.”

Porțile noului campus situat în orașul Ovidiu, din Constanța, au fost deschise pe 4 noiembrie, printr-o ceremonie alături de conducere și reprezentanți ai instituțiilor din Constanta, dar și viitori elevi, profesori și părinți.