sâmbătă, aprilie 27, 2024

Agenția europeană Frontex a lansat forța sa de intervenție rapidă

Agenția europeană Frontex a anunțat miercuri lansarea forței sale de intervenție rapidă, care are 1.500 de angajați și misiunea de a ajuta țările membre în cazul unei situații de urgență la frontierele externe ale Uniunii Europene, relatează AFP.

„Începând de astăzi, avem un instrument puternic care va permite Frontex să ajute țările membre și să gestioneze împreună toate situațiile de urgență la frontierele externe ale UE mult mai repede și mai eficient” Fabrice Leggeri

 

 „Începând de astăzi, avem un instrument puternic care va permite Frontex să ajute țările membre și să gestioneze împreună toate situațiile de urgență la frontierele externe ale UE mult mai repede și mai eficient”, a declarat directorul executiv al Frontex (Agenția europeană pentru gestionarea cooperării operaționale la frontierele externe ale UE), Fabrice Leggeri, citat în comunicat.

În caz de urgență, această forță „de reacție rapidă” trebuie pusă la dispoziția Frontex de către statele membre și asociate Spațiului Schengen, în cinci zile lucrătoare.

header_about

 Țările membre au căzut de asemenea de acord să pună la dispoziția Frontex echipamentul tehnic necesar — vehicule, nave și avioane, pentru a desfășura operațiuni rapide.

  Aflată printre cele mai mari țări contributoare, Germania a pus la dispoziția Frontex 225 de funcționari, iar Franța — 170, urmată de Italia (125), Spania (111) și Polonia (100). În prezent, Frontex desfășoară la frontierele UE circa 1.200 de persoane însărcinate cu a ajuta statele membre să își monitorizeze frontierele, să îi înregistreze și să îi identifice pe imigranți.

http://frontex.europa.eu/news/frontex-launches-new-master-s-programme-vqtoEN

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.