vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Afganii, pe locul doi la cetățenii străini care dobândesc cetățenia turcă prin achiziții de bunuri imobiliare

Afganii sunt pe locul doi în topul cetățenilor care  dobândesc cetățenia turcă prin achiziții de bunuri imobiliare, conform Nordic Monitors.

Conform statisticilor, numai în primele șase luni ale anului 2021, 10.000 de persoane au obținut dreptul de a dobândi cetățenia. 

Primele 10 țări ai căror cetățeni au devenit cetățeni turci sunt Iranul, Afganistanul, Irakul, Yemenul, China, Palestina, Iordania, Libanul, Egiptul și Pakistanul.

În 2019 și 2020, conform statisticilor oficiale, 7.500 de străini au dobândit cetățenia prin achiziționarea de bunuri imobiliare în Turcia. 

În 2017, Turcia a început o campanie imobiliară pentru a încuraja vânzarea de locuințe către străini pentru a-și satisface nevoile de schimb valutar. În plus, s-a anunțat că un permis de ședere pentru un an va fi acordat străinilor care cumpără o casă în Turcia, indiferent de preț.

De asemenea, cetățenia turcă a fost promisă străinilor care au cumpărat proprietăți imobiliare la prețul de 1 milion de dolari. În 2019, această limită a fost redusă la 250.000 de dolari, ceea ce a dus la o creștere a vânzărilor de locuințe.

Potrivit statisticilor Direcției Generale de Management al Migrației, estimează că populația afgană din Turcia este în prezent de cel puțin 500.000.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.