miercuri, aprilie 24, 2024

Accidentul feroviar din Turcia: Bilanţul a ajuns la cel puţin 24 de morţi, iar alte peste 70 de persoane au fost rănite

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa duminică în urma deraierii unui tren de pasageri în regiunea turcă Tekirdag, nord-vestul Turciei, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de vicepremierul turc Recep Akdag, relatează AFP.

Operaţiunile de căutare s-au încheiat luni dimineaţa, a indicat agenţia de presă Anadolu, care l-a citat pe vicepremierul turc.

Trenul, care transporta 362 de pasageri, venea de la Kapikule, la graniţa cu Bulgaria, şi se îndrepta către Istanbul, când şase vagoane au deraiat în apropierea satului Sarilar.

Potrivit media turce, 338 de persoane au fost transportate la spital după accident, în timp ce 124 erau încă spitalizate luni dimineaţa, potrivit ministrului sănătăţii Ahmet Demircan.

Trenul a deraiat după ce pământul s-a surpat sub şine din cauza precipitaţiilor abundente, au indicat mass-media turce.

Ministrul transporturilor Ahmet Arslan a declarat că şinele fuseseră verificate în aprilie, menţionează Anadolu.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care începe luni un nou mandat de cinci ani cu puteri extinse, a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a anunţat că va fi efectuată o anchetă privind „acest accident tragic”.

Mai multe accidente feroviare soldate cu morţi au avut loc în Turcia, în ultimii ani.

În ianuarie 2008, nouă persoane au murit într-o deraiere provocată de o defecţiune la şine în regiunea Kutaha, la sud de Istanbul.

În iulie 2004, 41 de persoane au murit şi 80 au fost rănite în deraierea unui tren de mare viteză în provincia Sakarya, în nord-vestul ţării.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org