luni, noiembrie 11, 2024

A 9-a Conferință a doctoranzilor și postdoctoranzilor în medicină și farmacie

Rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat miercuri, în deschiderea celei de-a 9-a Conferințe a Doctoranzilor și Postdoctoranzilor în medicină și farmacie, că Școala Doctorală de Medicină din Târgu Mureș este cotată pe primul loc între școlile similare din România.

Instituția Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș organizează, în perioada 7-8 decembrie, a noua Conferință a Doctoranzilor și a șasea Conferință a Postdoctoranzilor în medicină și farmacie.

 

 ‘Școala Doctorală a trecut proba timpului, traversând de-a lungul anilor și vremuri mai liniștite, și vremuri mai tulburi. Putem avea păreri subiective despre ce se întâmplă în școala doctorală, unele pot fi adevărate, pertinente și bine argumentate, dar dincolo de părerile noastre, contează, în evaluări, părerile altora și am fost extrem de mândru să constat faptul că Școala de Medicină Doctorală din Târgu Mureș a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România. Este rodul unei munci, iar în ultimii ani, indiferent de ce s-a întâmplat, am încercat să păstrăm standardele ridicate și să nu facem rabat de la lucrurile pe care ni le-am asumat. Cred că suntem printre școlile doctorale din țară cu cele mai înalte standarde’, a arătat Leonard Azamfirei.

 Prorectorul UMF Târgu Mureș și directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), prof. univ. dr. Daniela Dobru, a  declarat că momentul cel mai important din acest an a fost procesul de autoevaluare a IOSUD (Instituția Organizatoare de Studii Universitare Doctorale) pentru perioada 2011-2015, impus de către Ministerul Educației. ‘Cu această ocazie, am analizat date obiective și cuantificabile legate de principalele activități ale școlii doctorale și am analizat indicatori de perfomanță. În perioada 2011-2015, am avut un trend ascendent al indicilor de perfomanță. Numărul de lucrări ISI elaborate de către doctoranzi s-a dublat în fiecare an, astfel încât lucrările au ajuns să reprezinte 70% din totalul de lucrări ISI ale Universității. Este un lucru cu care ne mândrim, iar rezultatele sunt cunoscute în toată țara.

„Chiar dacă trăim vremuri mai dificile în privința școlilor doctorale, trebuie să spun că Școala Doctorală a UMF Târgu Mureș are stabilitate și predictibilitate”

. Am pus calitatea înaintea cantității, conștientizând-ne, în primul rând, pe noi și apoi pe ceilalți că doctoratul nu este o obligație, ci o opțiune. La sfârșitul unui mandat de cinci ani, cred că Școala Doctorală din UMF are o fundație solidă pe care putem clădi oricât de multe etaje și cu care putem face față oricăror probleme’, a arătat dr. Dobru.

http://www.zi-de-zi.ro/2016/11/07/conferinta-doctoranzilor-si-postdoctoranzilor-la-umf-targu-mures/

Erdogan vrea în Uniunea Europeană: „Nu există o explicație rezonabilă pentru blocarea procesului…”

Erdogan, vorbind la cel de-al cincilea summit al Comunității Politice Europene de la Budapesta, a vorbit despre importanța aderării Turciei la UE pentru pacea și siguranța Europei în urma unei game largi de provocări.

Nou record în Turcia: Cele mai multe cazuri de femicid înregistrate în ultimii 14 ani

Conform raportului Platformei We Will Stop Femicide pentru octombrie 2024, octombrie a marcat cel mai mare număr de feminicide înregistrate într-o singură lună din 2010.

SUA. 3 milioane de dolari daună într-un proces de defăimare din cauza presupusei asocieri cu o „organizație teroristă”

SUA obligă plata a 3 milioane de dolari drept despăgubiri unui antreprenor turco-american care a fost acuzat în mod fals de terorism din cauza unei presupuse asocieri cu o „organizație teroristă”,

Nou campus școlar inaugurat în Constanța. „Proiect de anvergură dedicat educației.”/„Entuziasm dublat de profesionalism și multă dedicare a fost temelia.”

Porțile noului campus situat în orașul Ovidiu, din Constanța, au fost deschise pe 4 noiembrie, printr-o ceremonie alături de conducere și reprezentanți ai instituțiilor din Constanta, dar și viitori elevi, profesori și părinți.

Istanbul: Creștere de peste 60% a costului vieții în octombrie

Sondajul, realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA) a Municipalității Metropolitane din Istanbul, a calculat costul vieții în Istanbul pentru o familie de patru persoane la 73.739 TL (2.000 euro) în octombrie, de peste patru ori salariul minim de 17.002 TL. (460 de euro).